Menu

Einde Skype voor Bedrijven Online per juli 2021

Skype voor Bedrijven is al jaren een succesvol platform voor zakelijke communicatie, zowel bij gebruik op locatie als de clouddienst. Nu Microsoft Teams steeds meer klanten krijgt voor online samenwerken en communiceren heeft Microsoft aangekondigd dat zij op 31 juli 2021 stoppen met Skype voor Bedrijven Online. Tijd om uw migratie naar Microsoft Teams te gaan plannen.

Tot dat moment
U kunt Skype voor Bedrijven Online blijven gebruiken, als alleenstaand abonnement of als onderdeel van uw Office 365 abonnement. Hoewel u nog steeds gebruikers aan Skype voor Bedrijven Online kunt toevoegen, krijgen alle gebruikers met een Office 365 of Microsoft 365 abonnement vanaf september 2019 standaard Teams tot hun beschikking. Juli 2021 klinkt nog ‘ver weg’, maar het moderniseren van uw zakelijke communicatieoplossing vraagt de nodige tijd en wij adviseren u om vroeg te starten.
Na 31 juli 2021 zal de online Skype voor Bedrijven dienst niet meer beschikbaar zijn. Skype voor Bedrijven Server, on-premises Skype voor Bedrijven gebruik en Skype voor consumenten blijven beschikbaar.

Verschil met Teams
Microsoft Teams biedt alles wat u gewend bent binnen Skype voor Berdrijven, maar met veel handige extra’s. Om te beginnen is Teams niet alleen een communicatieplatform, maar bovendien een oplossing voor samenwerken. Gebruikers kunnen hun eigen werkruimte creëren voor samenwerken met mensen in hun teams. In dat licht bezien vervangt het zelfs enkele functionaliteiten van SharePoint, zoals het delen van documenten, het samen maken en werken in die documenten en online samenwerken.
Teams heeft een volledige integratie met uw (cloud) Office Apps en heeft zelfs integratie met diverse Apps en oplossingen van derde partijen. Bovenal heeft Teams een degelijke ‘end-to-end’ beveiliging als standaard.

Externen
Daar waar Skype voor Bedrijven vooral gebruikt wordt voor interne communicatie is Teams de moderne variant die ook perfect werkt voor communicatie en samenwerken met mensen buiten de organisatie. Denk aan klanten, leveranciers en andere externen.

Advies
Heeft u hulp nodig bij het voorbereiden op de migratie naar Teams of wilt u meer weten over welk Microsoft abonnement het best is om in uw behoefte voor communicatie en samenwerking te voldoen? Neem dan contact op met een van onze adviseurs om u te helpen.

Aanmelden nieuwsbrief
U moet javascript aan hebben staan om dit formulier te kunnen versturen.