Menu

Microsoft Solution Assessment, hoe werkt dat?

En, wat is het voordeel voor u als klant? We weten allemaal dat de wereld van Software Asset Management snel veranderd. Met alle soorten cloud diensten die u gebruikt is er meer te doen dan de jaarlijkse controle en compliant verklaring. Bij Quexcel weten wij dat en onze klanten weten dat ook. Met een op data gebaseerde en beheerde Software Asset Management (SAM) dienst helpen wij onze klanten bij hun reis naar de cloud, en verder. Daarom is het goed om te zien dat Microsoft, zoals aangekondigd tijdens Microsoft Inspire in Las Vegas van 14 – 19 juli, hun Solution Assessments op die reis heeft afgestemd (niet door ons geïnitieerd, maar desondanks ….)

Onderzoeken
Elk degelijk onderzoek start bij het weten wat u heeft en wat u gebruikt. Het verzamelen van hoge kwaliteit data is belangrijk om betrouwbare informatie te hebben als uitgangspunt voor strategische beslissingen. Als Microsoft SAM Solutions Expertise Partner hebben wij het juiste platform voor het verzamelen van die data, maar ook de kennis voor data-analyse en reconciliatie. Daarnaast hebben we recent diverse ‘tools’ binnen ons platform geïntegreerd, zoals CloudReccon van UnifyCloud voor Azure migraties. Daarmee kunnen we naast het verzamelen en verwerken van data ook cloud migratie onderzoek, cybersecurity onderzoek en andere onderzoeken uitvoeren. Binnen ons platform of met tools die u nu al gebruikt.

Beslissen
Zodra u weet wat u aan technologie heeft en gebruikt en weet welke kansen en mogelijkheden de cloud biedt zal uw volgende vraag zijn: “Wat moet ik doen?”. Daar helpen wij ook bij. Met een assessment rapportage, aanbevelingen en een actieplan helpen wij u beslissen voor uw volgende stappen. Welke workloads kunt u het best als eerste naar de cloud migreren, gebaseerd op de onderzoeksresultaten. Is Microsoft 365 of een specifieke beveiligingsoplossing op Azure wat voor u? Het actieplan, samen met onze adviezen en gebaseerd op real-time data helpen u bij uw strategische beslissingen.

Migratie
De volgende stap in het SAM Solutions Assessment is nieuw voor Microsoft, maar niet voor ons; migratie naar de cloud. Al vele jaren helpen wij klanten bij hun migratie naar de cloud. Daarvoor hebben wij een netwerk aan nationale en internationale, gecertificeerde migratiepartners. Heeft u al een partner voor cloud migratie? Dan werken wij daar graat mee samen. Goed om te weten: Quexcel blijft uw aanspreekpunt en voert de regie om u te helpen uw eerste stappen naar de cloud te zetten. Daarmee is de “Hoe” vraag direct beantwoord.

Optimaliseren
Uit ervaring weten wij dat na een cloud migratie het werk niet gedaan is. Binnen onze beheerde SAM dienst hebben we de oplossing voor het controleren en optimaliseren van de cloud. Gebruiken uw medewerkers eigenlijk wel hun Office 365 abonnement? Hoe vaak en hoe lang? Gebruiken zij alle onderdelen? Kunnen sommige gebruikers beter een ander Office 365 abonnement gebruiken? En kostencontrole binnen de cloud, om de kosten van de cloud onder controle te houden moet u weten wat u gebruikt. In het verleden, nu en in de toekomst. Voorspelbaarheid helpt u bij het bepalen van het IT budget. Maar we helpen tegelijk bij het optimaliseren van de gebruikerservaring. Want alleen als uw medewerkers het ‘waarom’ van nieuwe technologie gebruiken kunnen zij snappen hoe de technologie hun werk eenvoudiger en interessanter maakt. Voor dit alles zetten wij onze beheerde SAM dienst SAM in a BOX in.

Uw Microsoft Solution Assessment
Bent u ervan overtuigd dat een Microsoft Solution Assessment u kan helpen op kansen voor modernisatie te ontdekken? En de voordelen van modernisatie ten volle te benutten? Dat moeten we eens praten. Quexcel is een gecertificeerde SAM Solutions Expertise Partner en er is een goede kans dat wij beschikbare budgetten voor uw Solution Assessment kunnen inzetten. Daarmee blijft uw investering beperkt tot uw tijd en de tijd van uw medewerkers in het IT team. Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Huidige en toekomstige Microsoft SAM Solution Assessments:

  • Workplace Modernization (15-10-2019)
  • Cybersecurity
  • Infrastructure Optimization
  • Data Optimization (15-10-2019)
  • Cloud Economics
  • Contract Optimization (15-10-2019)
Aanmelden nieuwsbrief
U moet javascript aan hebben staan om dit formulier te kunnen versturen.