Menu

Nieuwe Microsoft Security en Compliance abonnementen voor Frontline Workers

De zogenaamde ‘Frontline Workers’ zijn alle professionals die op de fabrieksvloer werken, aan het ziekenhuisbed staan zijn of onderweg zijn om goederen te leveren. Het gezamenlijke kenmerk is dat zij allen geen eigen kantoorwerkplek met een PC of laptop hebben. In deze tijd van de Corona pandemie zijn er meer van deze professionals dan ooit tevoren. Daarmee is er nu een tegenomen behoeft aan meer ‘security’ en ‘compliance’ voor de IT services die deze professionals gebruiken.

Leestijd: 2 minuten

Nieuwe veiligheid en compliance abonnementen
Voor betere bescherming en om beter aan beleid en regelgeving (compliance) te kunnen voldoen introduceerde Microsoft de Microsoft 365 F5 Security, Microsoft 365 F5 Compliance en de – gecombineerde – Microsoft 365 F5 Security & Compliance abonnementslicenties. De cloud abonnementen zijn verkrijgbaar voor US$ 8 per afzonderlijk abonnement of US$ 13 voor het gecombineerde abonnement (per gebruiker per maand).

Functies
Kijken we naar de functies dan zie we dat de nieuwe Frontline Worker security en compliance abonnementen de meeste functies gelijk hebben aan het Microsoft 365 E5 Security en Compliance abonnement, maar dan volledig afgestemd op de medewerkers die veel mobiel en onderweg werken. Het Microsoft 365 F5 Security abonnement bevat dezelfde eigenschappen en functies als Microsoft 365 E5 Security. Voor Microsoft 365 F5 Compliance gaat dat niet op, maar Microsoft heeft aangekondigd in maart 2021 nieuwe compliance functies toe te voegen. Om u alvast lekker te maken zijn hier enkele van de security en compliance functies:

  • Microsoft Defender voor identiteitsbescherming
  • Veilige documenten
  • Microsoft Cloud App Security
  • Azure Active Directory Premium Plan 2
  • Zelflerend beleid voor bewaren van informatie

Extra
De nieuwe F5 Security & Compliance abonnementen zijn toevoegingen aan het Microsoft 365 F1 en F3 abonnement en kunnen niet los worden aangeschaft. Zij zijn ook niet als extra verkrijgbaar bij Office 365 F3.

Update per 1 maart 2021: Microsoft heeft de voorwaarden voor de basislicentie aangepast. Kijk altijd voor actuele gebruiksvoorwaarden op de Microsoft Commercial Licensing Terms website.

Meer informatie
Wilt u meer informatie over Microsoft 365 abonnementen of – meer specifiek – de nieuwe F5 Security & Compliance abonnementen? Neem dan contact op met een van de Quexcel adviseurs voor softwarelicenties en clouddiensten.

Aanmelden nieuwsbrief
U moet javascript aan hebben staan om dit formulier te kunnen versturen.