Nieuwe versie Office en Office servers in 2021

Tijdens Microsoft’s technologieconferentie Ignite, eind september 2020, kondigde zij interessant nieuws rondom Office en Office servers aan. Dit zijn de belangrijkste zaken die nu bekend zijn.

Leestijd: 2 minuten

Klassieke Office
Iedereen dacht dat Office 2019 de laatst versie met eeuwigdurende gebruiksrechten van Microsoft Office zou zijn. Niets is minder waar. Ondanks dat Microsoft sterk stuurt op het gebruik van Office Apps via de cloud, zoals Microsoft 365 en Office 365, zal Microsoft in de tweede helft van 2021 een versie van de klassieke Office programma’s uitbrengen. Voor die personen onder ons die niet bekend zijn met Microsoft Office, het is een verzameling van bekende programma’s als Word, Excel, PowerPoint, Outlook en andere. Het pakket kent verschillende edities, zoals Office Professional Plus, Office Standaard, Office voor Mac en diverse retail pakketten. Wanneer de nieuwe versie precies uitkomt en of die Office 2021 gaat heten is momenteel nog onbekend. Tegen het einde van dit jaar wordt meer informatie verwacht. Abonneer u op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Office Servers
Er is een serie producten die heel dicht bij Office ligt, de zogenaamde Office servers, beter bekend als Exchange Server, SharePoint Server, Skype for Business Server en Project Server. Als nu verwacht zullen nieuwe versies van die serverproducten medio 2021 verschijnen. Maar …. deze servers zijn straks alleen beschikbaar wanneer klanten een abonnement afsluiten. Wat voor abonnement en hoe dat gaat werken is nog niet bekend. Het kan een Exchange Server 2021 abonnement licentie zijn, maar ook bijvoorbeeld een ‘Microsoft 365 E3 Exchange Server add on’ abonnement voor een bepaald hybride gebruik. Om eerlijk te zijn, alles wat we nu bedenken is een wilde gok, we moeten wachten tot het einde van het jaar op meer informatie.

Voorbereid
Gebruikt uw organisatie nog Office 2013 of 2016? Of Exchange Server 2013 of SharePoint Server 2016? Dan is het nu tijd om te upgraden naar de huidige 2019 versie. Wanneer u dat doet bent u alvast klaar voor de volgende stap in 2021 zonder dat u tegen die tijd een (erg) grote upgrade moet uitvoeren. Heeft u hulp nodig? Neem dan contact op met een van onze technologiespecialisten.