Menu

Update over het einde van Microsoft Open License

… en de verdere ontwikkeling van het Cloud Solution Provider programma. Zoals we u in het midden van het afgelopen jaar meldden stopt het Open Licentieprogramma op 31 december 2021 (en dat is slechts 8 maanden van nu …). Wat is er gewijzigd sinds de laatste update?

Leestijd: 2 minuten

Eeuwigdurende licenties binnen CSP
Voor commerciële klanten (bedrijven) zijn sinds 19 januari 2021 de eeuwigdurende (perpetual) licenties beschikbaar binnen het CSP programma. Voor Microsoft publieke sector klanten – overheid, educatie en non-profit, komen deze eeuwigdurende licenties vanaf 7 juli 2021 beschikbaar binnen het CSP programma.

Uitbreiding Open Value prijslijst
Tegelijk zal Microsoft op 7 juli licenties voor overheids- en non-profit klanten toevoegen aan de Open Value prijslijst. Voor educatieklanten is er vandaag al het Open Value Subscription – Education Solutions (OVS-ES) programma en dat zal blijven. Er komen geen educatieve licenties naar het Open Value programma.

Microsoft Customer Agreement
Een van de redenen voor Microsoft om het Open License programma met pensioen te sturen is haar wens om klantaankopen te stroomlijnen, onder andere door het aantal juridische documenten te verminderen. Bij het Open Licentie programma betekent elke ad-hoc aankoop een nieuwe Open Licentieovereenkomst. Dit is moeilijk om te beheren en beheersen (een goed Software Asset Management programma helpt). Wanneer u licenties via het CSP programma koopt, heeft u slechts de eenmalige acceptatie en ondertekening van de eeuwigdurende Microsoft Customer Agreement. Wanneer u nog niet eerder via het CSP programma heeft gekocht (zoals een Office 365 abonnement bijvoorbeeld), zult u de MCA moeten accepteren en ondertekenen. Wee daarop voorbereid, lees nu hier alvast de overeenkomst.

Verwarrend?
Vindt u deze wijzigingen verwarrend? Dat begrijpen we volkomen. Wanneer u zich niet dagelijks bezighoudt met softwarelicenties kan het complex zijn. Maar wees gerust, wij zijn er om u te helpen. Stuur ons een berichtje en wij nemen contact met u op.

Aanmelden nieuwsbrief
U moet javascript aan hebben staan om dit formulier te kunnen versturen.