Menu

Zelfbediening proeflicenties voor Microsoft Visio en Microsoft Project (online)

Microsoft Project en Microsoft Visio zijn veelgebruikte Apps binnen de Office Desktop applicaties. Vanaf 26 januari 2022 kunnen medewerkers van organisaties met hun zakelijke email adres zelf proeflicenties aanvragen. Dit is wat u moet weten vanuit licentie-oogpunt.

Leestijd: 2 minuten

Alleen zakelijke klanten
Proefabonnementen via zelfbediening voor Microsoft Project en Microsoft Visio is alleen beschikbaar binnen tenants die zijn gemarkeerd als ‘commercieel’ (zakelijk). Dit is de standaard cloud-omgeving bij Microsoft. Proeflicenties zijn niet beschikbaar voor educatieve tenants en tenants die in gebruik zijn bij de overheid of voor klanten met overheidslicenties of contracten. Daarnaast zijn de proeflicenties via zelfbediening ook (nog) niet beschikbaar voor klanten in India.

Abonnementen
Zodra het beschikbaar is kunnen gebruikers hun bestaande zakelijke aanmeldgegevens gebruiken om zich aan te melden voor een proeflicentie (User Subscription Trial License) in de omgeving die door hun organisatie beheerd wordt. Dit zijn de abonnementen:

  • Project Plan 1
  • Project Plan 3
  • Visio Plan 1
  • Visio Plan 2

Kan het uitgeschakeld?
Ja dat kan. Algemene beheerders en beheerders voor facturen en betaling kunnen de functie uitschakelen via de functie voor ‘zelfbedienings-aankoop’ in het Microsoft 365 Admin Center (pagina met licenties binnen facturen). Als zelfbediening-aankoop is uitgeschakeld kunnen gebruikers ook geen proeflicentie aanvragen.

Na het proefabonnement
Proefabonnementen worden automatisch omgezet in betaalde abonnementen en worden gefactureerd zoal in het Microsoft 365 Admin center staat aangegeven. Dit kan natuurlijk een grote verrassing op leveren voor de financiële afdeling wanneer veel gebruikers een proefabonnement aanvragen en dit niet opzeggen voordat de 30-dagen proef is afgelopen.

Als u meer wilt leren over het beheren van zelfbedienings-aankopen voor cloud abonnementen ga dan naar de Microsoft Docs website. Heeft u hulp nodig bij het ontwerpen en opzetten van een systeem voor het beheer van uw licenties, dan kan een van onze Software Asset Management adviseurs u helpen.

Aanmelden nieuwsbrief
U moet javascript aan hebben staan om dit formulier te kunnen versturen.