Menu

Tips voor hoge SEO notering in 2019

De wereld veranderd en daarmee ook Search Engine Optimization. Grootheden als Google’s Search en Microsoft’s Bing vernieuwen hun zoekalgoritmes continue. Het is daarmee moeilijk om te bepalen welke van de honderden factoren voor een hoge notering de juiste keuze zijn.
Wanneer u hoog wilt scoren op de resultatenpagina’s van de zoekmachines (de zogenaamde ‘search engine result pages, oftewel serp’s) dan is het slim om u te concentreren op de top vijf factoren voor een goede positie. Hier staat hoe dat voor u kan werken in 2019 (wanneer u vandaag start ….)

Video
Content is en blijft belangrijk, dat is niet nieuw. Wat wel nieuw is, is de manier waarop Google naar content kijkt. Stukken tekst vol met zoekwoorden zullen dalen in de resultaten. Content met zinvolle en relevante onderwerpen en geschreven in klare taal, op een manier die mensen begrijpen zullen stijgen. Video kan daarbij helpen, want video is een goede manier om ingewikkelde onderwerpen aan mensen uit te leggen. Door video toe te voegen aan artikelen op uw website zal uw website hoger scoren in de resultaten.

Mobiel
Wij mensen gebruiken onze telefoon en tablet steeds meer. Wanneer uw website zo is ontworpen dat die goed leesbaar is op kleine schermen is een goede start. Naast terugkerende bezoekers via mobiele apparaten kijken de zoekmachines tegenwoordig ook naar de tijd die nodig is om op een mobiel apparaat een pagina te laden. Kijk dus even naar uw website op uw mobiele telefoon. Wordt u ongeduldig van het wachten tot een pagina geladen is? Dan is het een goed idee om dat te laten herstellen.

Delen op Social
Een andere stijgende factor voor goede resultaten is het aantal gedeelde berichten via social media. Er is een duidelijk verband tussen het aantal ‘likes’ of ‘shares’ via social media en de positie die uw website bereikt. Dus wilt u beter scoren, zorg dan dat uw berichten via social media gedeeld worden. Maak van uw medewerkers uw ambassadeurs en vraag ze uw zakelijke berichten via hun netwerken te delen.

Links
Links (backlinks) naar uw content was, en is een bepalende factor. Echter, wanneer u iemand in het buitenland zover krijgt om een website te publiceren met uitsluitend links naar uw berichten zal dat in 2019 niet meer werken. Algoritmes zijn gewijzigd om dit soort links te filteren. Aan de andere kant geldt dat goede, kwalitatieve links van uw partners, klanten en leveranciers, vanaf een domein met autoriteit, wel goed werken. Dus blijft; goede kwaliteit en relevante content die mensen veel delen helpen u zeker.

Continue
De laatste tip voor een goede positionering in de zoekmachines is geen technische, maar een strategische. Het maken van artikelen en nieuws zoals het uitkomt, af en toe, gaat niet helpen. Het maken van een content strategie en deze met een zeker ritme uitvoeren wel. Denk eens over uw strategie, plan het en doe het. Dan de resultaten meten, leren, verbeteren en herhalen.

Kunt u wel wat hulp gebruiken? Wij zijn er om u te helpen.

Aanmelden nieuwsbrief
U moet javascript aan hebben staan om dit formulier te kunnen versturen.