Menu

Grote wijziging Microsoft licenties per 1 oktober 2018

Eerder schreven we al over een 10% prijsverhoging voor diverse producten binnen het Microsoft volumelicentie programma. Nu de Oktober 2018 ‘price list guide’ uit is weten we meer over de wijzigingen die voor ons liggen. In dit artikel geven wij u de belangrijkste wijzigingen. Realiseert u zich wel dat dit overzicht nimmer compleet is, er zijn eenvoudigweg teveel wijzigingen om hier te vermelden. Neem alstublieft contact op met een Quexcel softwarelicentie specialist voor advies voor uw specifieke situatie.

Office 2019
Per komende Oktober verdwijnt Office 2016 en introduceert Microsoft de Office 2019 applicaties voor desktopgebruik. De bijbehorende Office servers (en CALs), zoals Exchange Server, Skype for Business Server en SharePoint Server komen in november.
Alle nieuwe producten worden geïntroduceerd met een 10% prijsverhoging ten opzichte van de 2016 edities, binnen alle volumelicentie overeenkomsten (met uitzondering van educatie).
Goed om te weten, Office 2019 desktop software voor de PC werkt uitsluitend op het Windows 10 besturingssysteem!

Windows Server 2019
Ook introduceert Microsoft in oktober Windows Server 2019 en verdwijnen de 2016 edities. Met de introductie van Windows Server 2019 Standaard en Datacenter krijgen ook de gerelateerde producten de nieuwe versie, zoals de Windows Server Client Access License (CAL), Remote Desktop Services CAL, Rights Management CAL, Core CAL Suite en Enterprise CAL Suite (voor volumelicentie contracten gebaseerd op standaardisatie), diverse Bridge CAL’s (voor hybride cloud scenario’s) en de External Connector.
Alle nieuwe producten worden geïntroduceerd met een 10% prijsverhoging ten opzichte van de 2016 edities, binnen alle volumelicentie overeenkomsten (met uitzondering van educatie).

Nieuwe Windows Enterprise LTSC
Organisaties die behoefte hebben aan een ‘lange update’ cyclus voor hun Windows PC besturingssysteem kiezen per oktober voor de nieuwe Windows 10 Enterprise LTSC (long term servicing channel) 2019 editie per apparaat (per device). Deze Windows 10 versie is alleen verkrijgbaar in een ‘per apparaat’ licentie.
Belangrijk: de ‘normale’ Windows 10 Enterprise licentie per apparaat ontvangt per oktober een prijsverhoging van 32% (u leest het goed, + 1/3!).

Kleine prijsverhoging voor clouddiensten
Diverse cloud abonnementen krijgen een prijsverhoging van ‘ongeveer’ 1% per oktober 2018. De volgende abonnementen vallen daar in elk geval onder:
• Microsoft 365 en Office 365 E3/E5
• Enterprise Mobility + Security E3/E5
• Exchange Online
• Dynamics 365

Andere producten
BizTalk Server, SQL Server Standaard Core en SQL Enterprise Core krijgen per oktober 2018 ook een prijsverhoging van 1%.

Welke programma’s en licentie typen?
In het kort; alle volumelicentie programma’s krijgen met de prijsverhoging te maken, met uitzondering van de Campus (Enrollment for Education) en School overeenkomsten. De prijsverhoging wordt toegepast op licenties, licenties met Software Assurance (SA) (de zogenaamde L+SA), SA vernieuwing en SA Step-up licenties. Deze programma’s betreft het:
• Enterprise Agreement (tevens verwijdering level A korting)
• Enterprise Subscription (tevens verwijdering level A korting)
• Microsoft Products and Services Agreement (MPSA)
• Open License
• Open Value (tevens verwijdering level C korting)
• Open Value Subscription (tevens verwijdering level C korting)
• Vendor (ISV) Royalty

Verwarrend?
Kunnen wij ons voorstellen. Voor die onder u die zich niet dagelijks met software licenties bezighouden is het allemaal wat veel en verwarrend. Neem daarom alstublieft contact op met een van onze adviseurs; het is ons dagelijks werk en wij helpen u graag met het maken van slimme keuzes.

Quexcel
The Power of Knowledge

Aanmelden nieuwsbrief
U moet javascript aan hebben staan om dit formulier te kunnen versturen.