Menu

Windows Server RDS CAL nu beschikbaar in CSP

Wij berichtten eerder over de nieuwe Server Subscriptions voor Azure in het Microsoft Cloud Solutions Provider programma. We berichtten tegelijk dat we verbaasd waren dat de Windows Server Remote Desktop Services Client Access licentie (Windows Server RDS CAL) de enige Windows Server additionele toegangslicentie was die niet beschikbaar was. Als gevolg van feedback van klanten en partners heeft Microsoft dit nu gecorrigeerd.

Vanaf eind december 2018 is de Windows Server RDS CAL beschikbaar binnen het CSP programma met een een- of driejarig abonnement, overeenkomend met de overige Server Subscriptions voor Azure.

Klanten kunnen een abonnement op de RDS CAL nemen voor gebruik met Azure of voor RDS toegang tot hardware in eigendom van de klant (on-premises). Tijdens het abonnement heeft de klant recht op een nieuwe versie wanner die uitkomt en zelfs downgrade rechten zijn van toepassing, hetzelfde als bij traditionele Microsoft Volumelicenties (zie de december 2018 Product Terms vanaf pagina 58 en verder).

Deze producten zijn beschikbaar als Server Subscription voor Azure
• SQL Server Standaard (2-core bundel)
• SQL Server Enterprise (2-core bundel)
• Windows Server CAL (per gebruiker / user)
• Windows Server Remote Desktop Services CAL (per gebruiker / user)
• Windows Server Active Directory Rights Management Services CAL (per gebruiker / user)

Wilt u een abonnement op de Server Subscriptions voor Azure binnen het Microsoft Cloud Solutions Provider (CSP) programma? Neem contact op met een van onze adviseurs om uw mogelijkheden te bespreken.

Aanmelden nieuwsbrief
U moet javascript aan hebben staan om dit formulier te kunnen versturen.