Menu

10 manieren om cybercriminelen te lijf te gaan

Niet letterlijk, maar figuurlijk. Wij geven u 10 manieren waarop u als MKB bedrijf u beveiliging kunt verhogen en zo beter beschermd te zijn tegen ransomeware aanvallen, phishing en meer.

Leestijd: 4 minuten

Alle bedrijven, groot, middel en klein, lopen het risico van een aanval door cybercriminelen. Maar niet alleen bedrijven, zorginstellingen, lokale en regionale overheden en alle andere organisaties. De vraag is wat u kunt doen om beter voorbereid en beschermd te zijn.

Top 10 aanbevelingen

1. Stel meervoudige authenticatie in
Meervoudige authenticatie, ook wel ‘multi factor authentication’, geeft toegang tot een IT systeem gebaseerd op iets wat u weet (gebruikersnaam en wachtwoord), gecombineerd met iets wat u bezit, zoals een token, een authenticatie App op uw telefoon of biometrische gegevens zoals een iris- of vingerafdrukscan. Hackers hebben niet wat u bezit wat het voor hen moeilijker maakt toegang te krijgen tot uw systemen.

2. Train uw gebruikers
Beveiliging tegen cybersecurity is net zoveel mensenwerk als het techniek is. U kunt nog zoveel technische maatregelen nemen, maar wanneer uw medewerkers op hyperlinks blijven klikken of hun wachtwoord op een papiertje op het bureau laten liggen ….

3. Gebruik toegewezen Admin accounts
Het is beter geen algemeen account in te stellen met ‘alle administrator rechten’, want wanneer zo’n account in de handen van ongenode gasten komt, dan ligt het hele IT systeem bloot. Over het algemeen is het een beter idee om toegang voor beheer te segmenteren naar taak om te voorkomen dat de gehele omgeving ten prooi valt aan encryptie van alle data bij een ransomware aanval.

4. Verhoog de mate van beveiliging tegen malware in e-mail
5. Beveilig u tegen ransomware
6. Stop het automatisch doorsturen van e-mail
7. Gebruik Office encryptie van e-mail berichten
8. Bescherm uw e-mail tegen phishing aanvallen
9. Bescherm u tegen schadelijke bijlagen en bestanden
10. Bescherm u tegen phishing aanvallen door gebruik van safe links

Alle tien bovenstaande acties zijn tot in detail beschreven in dit Microsoft kennisartikel, inclusief praktische aanwijzingen hoe deze beveiliging te activeren.

Microsoft Secure Score
Gebruikt uw bedrijf al Office 365 of Microsoft 365 cloud diensten? Het is altijd een goed idee om uw Microsoft 365 Secure Score in het Microsoft 365 beveiligingscentrum te analyseren. Vanuit dit centrale dashboard kunt u de beveiliging voor Microsoft 365 identiteiten, data, applicaties, apparaten en infrastructuur monitoren en verbeteren.

Microsoft cloud secure score

Cybersecurity Assessment
Weet u niet zeker of uw beveiliging up-to-date is om uw bedrijf te beschermen tegen cybercriminelen? Quexcel biedt u een Cybersecurity Assessment (onderzoeks- en adviestraject), gebaseerd op het NIST Cybersecurity Framework. Met de uitkomsten van dit Assessment adviseren en helpen wij u met concrete maatregelen om uw beveiliging te verhogen. Neem voor meer informatie over, en mogelijke beschikbare sponsoring voor het Cybersecurity Assessment contact met ons op.
Software Security Management is een van de functies binnen het Advanced en Premium abonnement op onze beheerde Software Asset Management dienst.

Aanmelden nieuwsbrief
U moet javascript aan hebben staan om dit formulier te kunnen versturen.