Adobe introduceert iScale (licentie verificatie) programma

Maart 2023: Adobe maakt aan haar partners de introductie van haar nieuwe EMEA brede iScale programma bekend. Dit programma zal parallel lopen aan bestaande programma’s binnen het Adobe License Management Team.

Adobe iScale programma
Volgens Adobe is het nieuwe iScale programma een digitale en gestroomlijnd online onderzoek dat klanten aanmoedigt om huidige en toekomstige licentiebehoefte in kaart te brengen; informatief en vol inzichten.
Maar Adobe maakt aan haar partners ook bekend dat “… onze licentiespecialisten hebben als doel om klanten de ‘mogelijkheid’ te geven om samenvattingen van licentiestatistieken te bekijken …”. In normaal Nederlands: hoe mooi de woorden ook zijn, het is uiteindelijk een licentieverificatie. Als het Adobe License Management Team een tekortkoming ontdekt zult u de pijn voelen!

Wees voorbereid
Wilt u het risico lopen op (grote) juridische en financiële verrassingen wanneer u wordt ‘uitgenodigd’ voor een licentieverificatie of audit? Waarschijnlijk niet. U kunt deze verrassingen voorkomen wanneer u instapt in de Quexcel Managed Software Asset Management (m-SAM) dienst. Wij zullen alle Adobe software (naast alle andere producten van andere uitgevers van software) ontdekken, naast Adobe cloud die u gebruikt. Nadat wij uw licentiecontracten hebben ingevoerd zullen onze algoritmes een Estimated License Position opleveren; een overzicht van gebruik, rechten en het verschil daartussen. Onze ervaren SAM adviseurs helpen u om oude, niet langer ondersteunde en/of niet langer gebruikte software buiten gebruik te stellen. We helpen om uitgaven aan software te optimaliseren, adviseren over slimme licentieoplossingen en zorgen ervoor dat uw gebruik overeenkomstig de voorwaarden voor gebruik is. Met dat alles verlaagt u het risico op een ongewenste uitkomst van een licentieverificatie of audit tot nagenoeg nul.

Onze Managed SAM dienst helpt u naast Adobe ook met Microsoft, VMWare by Broadcom, Citrix, Autodesk en vele andere merken. Neem contact met ons op voor een demo of aanbieding.