Menu

Autodesk stapt over op licentie per gebruiker

Autodesk is een wereldwijd leverende fabrikant van 3D ontwerp, engineering en entertainment software. Hun softwarelicenties nam je traditioneel af op basis van een serienummer, per apparaat. Autodesk heeft aangekondigd dat zij de wijze van licenties afnemen per 7 mei 2020 wijzigen naar ‘per gebruiker’.

Leestijd: 3 minuten

Licentie per gebruiker
Op 7 mei 2020 lanceert Autodesk nieuwe abonnementen die gebaseerd zijn op gebruik door personen en stuurt de bestaande abonnementen gebaseerd op installatie per serienummer met pensioen. Dit betekent dat straks elke persoon die Autodesk software moet gebruiken om zaken te ontwerpen een abonnement nodig heeft. Dit is wat de meeste Software as a Service (SaaS) leveranciers als licentiemetriek hanteren.

Belangrijke data
Autodesk biedt migratieplannen voor klanten met geldige onderhoudsabonnementen. We zien een grote diversiteit aan mogelijkheden. Hier zijn de meest belangrijke data:

  • Huidige onderhoudsabonnementen gaan op 7 mei 2020 met pensioen en kunnen na die datum niet meer vernieuwd worden.
  • Abonnementen met ‘multi-user’ toegang tot de software verdwijnen op 7 augustus 2021 en kunnen dan niet langer vernieuwd worden.
  • De laatste versie van de Design & Creation Suites worden in april 2020 uitgebracht en de laatste mogelijkheid om huidige Suites te verlengen is 16 april 2020.

Het is goed om te weten dat er geen respijt zal zijn voor klanten die een van deze belangrijke data ‘vergeten’ zijn. Wij doen u de suggestie aan de hand om nu te starten met het plannen van uw overstap. Alle voorwaarden in relatie tot de wijziging naar licenties per gebruiker staan online beschreven.

Overstap of inruil
Autodesk biedt diverse inruil- en overstapmogelijkheden. Het kan ingewikkeld zijn om alles in goede banen te leiden en te zorgen dat u straks de juiste abonnementen heeft. Heeft u daar hulp bij nodig, neem dan contact op met een van onze softwarelicentie experts om u te helpen.

Aanmelden nieuwsbrief
U moet javascript aan hebben staan om dit formulier te kunnen versturen.