Menu

Belangrijke Microsoft Teams updates

Gebruikt u Microsoft Skype for Business of Microsoft Teams voor samenwerken (op afstand)? Dan zijn deze aanstaande wijzigingen voor u van belang.

Leestijd: 2 minuten

Geen ondersteuning Internet Explorer
De Microsoft Teams web app – ook bekend als Teams via de browser – ondersteunt na 30 november 2020 niet langer Internet Explorer 11 en eerdere versies. Het alternatief is gebruik maken van de desktop applicatie of gebruik een van de wel ondersteunde browsers zoals Edge, Chrome of Safari.

Skype for Business beheercentrum stopt
Op 1 december 2020 stopt Microsoft het Skype for Business (Skype voor Bedrijven) beheercentrum. Organisaties die nog Skype for Business technologie gebruiken kunnen gebruik maken van het Microsoft Teams beheercentrum voor alle beheertaken.

Wekelijks nieuwe functies
Nu veel organisaties Teams gebruiken als hun belangrijkste oplossing voor het thuiswerken investeert Microsoft zeer veel tijd en geld in verbetering van de Teams oplossing. Het is bijna teveel om bij te houden, maar gelukkig houdt Microsoft zelf een overzicht bij. Kijk regelmatig op de ‘What’s new in Microsoft Teams’ webpagina om op de hoogte te blijven.

Einde commerciële proeflicentie
De Office 365 E1 commerciële Teams proeflicentie is beëindigd. Klanten die in een 6-maanden Corona proefabonnement zaten worden automatisch omgezet naar een Teams Exploratory Service, zolang de organisatie maar minimaal 1 betaalde Teams licentie heeft. Elke gebruiker die zich vanuit het voorgaande proefabonnement opnieuw aanmeldt wordt automatisch gemigreerd.
Gebruikers kunnen nog steeds het grootste gedeelte van de Teams functionaliteit gebruiken, maar het beheer van Teams en gebruikers is gelimiteerd. Lees meer hierover in de Microsoft documentatie of neem contact met ons op voor meer informatie.

Aanmelden nieuwsbrief
U moet javascript aan hebben staan om dit formulier te kunnen versturen.