Menu

Bespaar op cloud met Managed Software Asset Management – nieuwe Office 365 integratie

Wij investeren continue in de Quexcel beheerde Software Asset Management (SAM) dienst. Innovatie verbetert onze kwaliteit en onze dienstverlening en u als klant profiteert van een beter inzicht en advies. Wij bieden nu een betere Office 365 integratie zodat u op cloud kosten kunt besparen en uw cloud gebruik kunt optimaliseren.

Leestijd: 3 minuten

Managed Software Asset Management
Software Asset Management gaat niet langer uitsluitend over compliance of het beheren van uw ‘assets’ (bezittingen). Met steeds meer cloud gebruik is SAM er ook om u te helpen met kostenoptimalisatie van uw cloud abonnementen, als voorbeeld. Dit kan wanneer SAM processen zijn geïmplementeerd en data van zowel uw cloud als IT omgeving wordt verzameld. Dat doen we met onze Quexcel beheerde SAM dienst.

Nieuwe Microsoft 365 integratie
In november 2020 introduceren wij een nieuwe integratie met het Microsoft 365 Admin center. Wij kunnen nu meer en specifieke informatie over abonnementen en gebruiksdata verzamelen. Data die wij vergelijken met dat die onze oplossing al verzameld, zoals ‘voor het laatst gezien binnen Active Directory’, welke software door wie en hoe lang wordt gebruikt, activatie van mobiele Apps, en zo verder. Het combineren van deze databronnen en aansluitend daar kunstmatige intelligentie op loslaten geeft nieuwe inzichten over uw cloud gebruik.

Ongebruikte abonnementen
Laten we een eenvoudige maar vaak voorkomende situatie als voorbeeld nemen. Wanneer u mensen vraagt of zij Microsoft Visio nodig hebben om hun werk te doen, dan is het antwoord meestal ‘Ja. Maar meer dan eens toont de praktijk aan dat zij Visio niet nodig hebben. Door het meten van welke software door wie wordt gebruikt op welke computer of via welke webbrowser levert u het bewijs. Soms kunnen mensen prima uit de voeten met een eenvoudige Visio Viewer (de data toont aan dat de medewerker Visio zelden en maar heel kort gebruikt). Soms kunnen mensen helemaal zonder.
Binnen SAM is dit soort informatie cruciaal. Nieuw is dat we deze gecombineerde informatie niet alleen voor klassieke software verzamelen, maar ook voor Microsoft 365 / Office 365.

Ongebruikte Office 365 abonnementen

Waardevolle informatie
De nieuwe beschikbare informatie is waardevol voor uw organisatie. Het geeft u niet alleen de mogelijkheid om kosten te besparen op uw cloud abonnementen, maar tegelijk geeft het de mogelijkheid om de verschillende type abonnementen beter aan te laten sluiten bij de technologiebehoefte van de verschillende type medewerkers, externen, software ontwikkelaars en zo verder. Dit is wat wij u aanbieden (naast alle andere informatie):

 • Office desktop applicatie gebruikers die geen desktop client nodig hebben
 • Office mobile gebruikers die geen Office mobiele toegang nodig hebben
 • Office gebruikers die geen Exchange, OneNote, Teams, etc. nodig hebben
 • Cloud abonnementen toegewezen aan:
  • Inactieve en/of uitgeschakelde accounts
  • Test en service accounts en accounts van externen
 • Niet toegewezen cloud abonnementen
 • Dubbele cloud abonnementen
 • Ongebruikte Visio en Project abonnementen

Quexcel beheerde SAM dienst Office 365 integratie

Start vandaag
Wilt u beter inzicht in uw cloud gebruik? Wilt u kosten besparen op uw cloud abonnementen? De Quexcel beheerde Software Asset Management dienst helpt u daarbij (en met vele andere zaken natuurlijk). U vindt meer informatie op onze Software Asset Management pagina of neem contact met ons op voor een online demonstratie of proefabonnement.

Goed om te weten, volgende in de rij voor innovatie en optimalisatie is de integratie van de Microsoft Azure kostenoptimalisatie (cost optimization) dienst binnen onze Quexcel Managed SAM dienst. Wij verwachten dit begin 2021 beschikbaar te maken.

Aanmelden nieuwsbrief
U moet javascript aan hebben staan om dit formulier te kunnen versturen.