De Surface Phone komt terug …

… maar zonder het Windows Phone besturingssysteem. Het apparaat zal werken op Android en af fabriek volgestopt zijn met Microsoft Apps om medewerkers zonder bureau digitaal te ondersteunen. Maar ook voor andere mobiele professionals is het apparaat interessant. Dit alles is aangekondigd tijdens het Surface evenement op 2 oktober. Hier zijn de hoogtepunten.

Surface Neo
Naast de Surface Phone (officieel Surface Duo) introduceert Microsoft ook de Surface Neo. Dit is een opbouwbare tablet met twee schermen binnen een ‘schelp’ ontwerp. Ook dit apparaat is bedoeld voor medewerkers die een compact apparaat nodig hebben met de capaciteiten van bijvoorbeeld een laptop. Zowel de Neo als de Duo komen eind 2020 beschikbaar (we moeten dus nog even geduld hebben).

Surface Laptop
Surface Laptop gaat naar versie 3 met een keuze tussen een 13,5” en een 15” scherm. De kleine uitvoering krijgt een Intel chip waar de grote uitvoering een AMD Ryzen processor krijgt, aangepast voor gebruik in en met de Surface Laptop. Daarnaast krijgt de Surface Laptop 3 nieuwe hoogwaardige materialen en een 20% groter touchpad. Prijzen beginnen net onder de $ 1.000 in de Verenigde Staten en de laptop komt snel op de Europese markt beschikbaar.

Surface Pro
De Surface Pro serie 2-in-1 apparaten krijgt twee versies. De huidige Surface Pro 6 gaat over naar de Surface Pro 7 met een 12,3” scherm, Intel processor en een USB-C poort. Verder zijn er geen spectaculair nieuwe eigenschappen. Interessant is de nieuwe Surface Pro X. Dee versie krijgt een iets groter 13” scherm maar is desondanks slechts 5,3 mm dun en weegt slechts 762 gram. De Surface Pro X wordt aangedreven door een energiezuinige ARM chip die het apparaat een gebruiksduur van ‘een dag’ moet geven. Een interessante nieuwe eigenschap is dat de Surface pen een accu heeft en daarmee oplaadbaar is en de pen berg je op in een vak in het Surface toetsenbord (dus niet langer lege batterijen en zoeken naar een kwijtgeraakte Surface pen …). Zowel de Surface Pro 7 als de Surface Pro X komen in november of december 2019 algemeen beschikbaar (afhankelijk van regio).

Surface Earbuds
Als laatste, maar niet het minste, de Microsoft Surface Earbuds. Dit zijn draadloze oortelefoons met een gebruiksduur van 24 uur (volgens Microsoft). Deze oortelefoons zijn ontworpen om te werken met bijvoorbeeld videovergaderen binnen Microsoft Teams, maar kunnen ook gebruikt worden om naar een volgende dia in een PowerPoint presentatie te gaan.

Officieel zakelijk Surface Reseller
Wilt u meer weten over de Microsoft Surface apparaten voor uw organisatie of misschien zelf eens uitproberen? Quexcel is geautoriseerd Microsoft Surface Reseller. Neem dus gerust contact met ons op voor meer informatie.