Evolutie van de beheerde SAM dienst

De Quexcel Managed Software Asset Management dienst (Managed SAM) vindt steeds meer tractie en krijgt, daarmee, ook steeds meer feedback. Veel dank daarvoor aan alle klanten. Het resultaat van al die feedback zijn een heleboel nieuwe functies in het portaal en binnen de dienst. Hier geven wij u en overzicht van de belangrijkste verbeteringen in het afgelopen kwartaal.

Leestijd: 3 minuten

Software Catalogus
Wij hebben software blacklist en whitelist advies toegevoegd aan het Premium abonnement. Met dit advies zijn klanten, samen met ons, in staat om een softwarecatalogus op te zetten. Elke software-installatie die niet voldoet aan de softwarecatalogus valt op en kan juist behandeld worden. De software blacklist functie blijft beschikbaar in het Advanced abonnement.

Remote Agent scan
Vaak hebben organisaties servers in DMZ’s staan, of op locaties ver weg, of op beveiligde locaties. Deze locaties kunnen vaak, vanwege veiligheidsmaatregelen, niet bereikt worden door onze scanner applicatie. Maar .. die servers hebben we geïnstalleerde software en natuurlijk wilt u daar een inventarisatie van. Voor die specifieke toepassingen bieden we nu een bundel van 50 agents voor een remote agent scan. De agents kunt u installeren op die servers. De agents verzamelen inventarisatie data en schrijven die naar de SAM database. Zo krijgt u een nog completer beeld en hogere controle. De remote agents zijn verkrijgbaar voor EUR 45 ex BTW per maand per bundel van 50 agents.

Prijsverlaging
De prijzen van de meeste Advanced en Premium abonnementen zijn in prijs verlaagd met 5-10%, afhankelijk van de omvang van de omgeving. Dit hebben wij gedaan om de overstap naar een abonnement met meer waarde aantrekkelijk te maken voor een grotere groep klanten. Naast de standaard prijsopbouw per gebruiker, kunnen organisaties ons nu ook vragen om een prijs gebaseerd op apparaten (tel alle clients, hosts en VMs bij elkaar op).

Managed SAM user account types 19770Grafische weergave
Heel veel informatie in de SAM database wordt gepresenteerd in tabellen en rapporten. Soms zijn grote hoeveelheden getallen lastig, juist te interpreteren. Dus hebben wij in navolging op de grafische weergaven in onze kwartaalrapportages meer grafische overzichten in het portaal opgenomen (voor de Advanced en Premium abonnementen). Als voorbeeld ziet u een grafische weergave van de user account types met aantallen.

Beheerde Software Asset Management
Zoals u heeft gelezen is team Quexcel constant bezig de beheerde Software Asset Management dienst te verbeteren. U vindt een overzicht van onze abonnementen online. Wilt u graag zien hoe de dienst er in de dagelijkse praktijk uitziet? Neem dan contact met ons op voor een live demonstratie.