Menu

Geen extra kosten meer voor Microsoft Teams Audio Conferencing

Vanaf 1 maart 2022 berekent Microsoft geen kosten meer voor de inbeloptie voor Teams vergaderingen.

Leestijd: 2 minuten

Inbellen bij vergaderingen
Deelnemen aan Teams vergaderingen (het online, digitale vergaderplatform van Microsoft, mocht u dit niet weten) vereist toegang (over het internet) tot de Microsoft servers die de Teams vergaderingen beschikbaar maken. Soms hebben deelnemers geen internettoegang. Omdat zij in de auto zitten, op een afgelegen kantoor zonder internettoegang werken of omdat toegang tot publiek WiFi door het bedrijf is geblokkeerd. Voor zulke gevallen is er een mogelijkheid om met een telefoon in de vergadering ‘in te bellen’. Dit is audio-conferencing. De organisator van de vergadering heeft daarbij twee opties:

  • Neem de kosten voor rekening en biedt een gratis telefoonnummer
  • Laat de deelnemer de telefoonkosten betalen

Naast de licenties voor audio conferencing heeft de organisator Communications Credits (= beltegoed) nodig voor het betalen voor het gratis nummer.

Kosteloos
Vanaf 1 maart 2022 brengt Microsoft niet langer kosten in rekening voor de audio conferencing mogelijkheid. Dit stelt deelnemers in stat om via een telefoonnummer deel te nemen aan digitale vergaderingen in de cloud. Om audio conferencing beschikbaar te maken voor deelnemers moeten klanten een 0 € artikelnummer bestellen vanaf de prijslijst en de licentie toewijzen aan gebruikers die Teams vergaderingen organiseren of leiden. Op deze website leest u hoe het implementeren van Audio Conferencing werkt.

Toegestane basislicenties
Voordat u te blij wordt, de gratis audio conference is alleen beschikbaar als een add-on (toegevoegde) licentie aan een van de volgende licenties:

  • Microsoft 365 F1, F3 en E3
  • Office 365 F3, E1 en E3
  • Microsoft 365 Business Basic, Standaard en Premium

U merkt wellicht terecht op dat Office 365 E5 en Microsoft 365 E5 ontbreken. Dat klopt, binnen die bundels is Audio Conferencing al kosteloos beschikbaar.

Meer informatie
Wilt u meer leren over licenties voor de Microsoft cloud? Neem dan contact met ons op.

Aanmelden nieuwsbrief
U moet javascript aan hebben staan om dit formulier te kunnen versturen.