Menu

Het Microsoft Audit seizoen is begonnen. Wat kunt u doen?

De kinderen zijn weer naar school en het nieuwe fiscale jaar van Microsoft is op 1 juli gestart. Dat betekent dat het Audit seizoen is begonnen. Zowel eindgebruikersorganisaties – meestal grote organisaties – en Microsoft partners zoals Managed Services Providers zijn de gelukkigen. Wat kunt u doen als de aankondigingsbrief voor de Audit op uw deurmat valt?

Niets doen is geen optie
Misschien denkt u “Ik reageer niet, dan waait het wel over”. We kunnen u vertellen dat dit niet het geval is. De Audit clausule staat in uw overeenkomst met Microsoft. Voorbeelden zijn een Microsoft Business and Services Agreement met een Enterprise Enrollment of een Service Provider License Agreement. U kunt er niet omheen.

Wees voorbereid
Natuurlijk heeft uw organisatie een kloppende licentieadministratie en beheert u software en cloud volgens moderne standaarden (IT Asset Management, ISO/IEC 19770-1:2017), toch? Dat vraag tijd om te (re)organiseren wanneer nodig. Maar een Audit vraagt ook veel capaciteit van de organisatie, gedegen kennis, technologie, administratie en communicatie. Dit kunt u allemaal zelf organiseren, maar u kunt u hulp van experts inschakelen. Ook voor Audits van andere softwarefabrikanten zoals Adobe, AutoDesk of SAP.

Audit Defense
Quexcel heeft meerdere ervaren adviseurs die tientallen Audit Defense adviesprojecten hebben gedaan. Met de hulp van een van onze adviseurs weet u zeker dat het Audit proces gebeurt zoals het hoort, de uitkomsten zijn wat ze moeten zijn en – het meeste belangrijke – wij dagen met onze kennis de Auditor en Microsoft uit. Alles om zeker te zijn dat het eindresultaat representatief is voor de feitelijke situatie en naar ieders tevredenheid (zowel u als Microsoft).

Meer informatie
Wij hebben een pagina op onze website met meer informatie over Audit Defense. Ga hier naartoe om dat te lezen. Of neem contact op met een van onze adviseurs. Tot slot, wacht niet tot u aan de onderhandelingstafel met Microsoft zit, maar schakel onze hulp in zodra u de Audit brief ontvangt.

Aanmelden nieuwsbrief
U moet javascript aan hebben staan om dit formulier te kunnen versturen.