Menu

InsignIT adviseert klanten nu beter over licentie-oplossingen door Quexcel cloud en licentietraining

“Een kleine vergissing is snel gemaakt, maar de gevolgen kunnen groot zijn, in het bijzonder wanneer een klant in een licentie-audit terecht komt. Wij vinden het belangrijk om dingen goed, consistent, slim en degelijk te doen. Met onze toegenomen kennis van Microsoft cloud abonnementen en softwarelicenties zijn wij nu in staat om dat te doen.”
Leon Wijnhoven, CTO van InsignIT

InsignIT is een Nederlandse IT partner met meerdere leveranciers in haar portfolio en gespecialiseerd in het ontwerpen, leveren en beheren van hoog-beschikbare IT Infrastructuren. Daarbij heeft zij een focus op Workspace, Security, Cloud, Datacenter en Managed Services oplossingen. Door de toegenomen complexiteit en voortdurende wijzigingen in Microsoft cloud oplossingen en opties voor licenties hadden zij het gevoel dat ze meer kennis nodig hadden om in staat te zijn hun klanten beter te adviseren. Door de Quexcel in-house cloud en licentietraining met bijbehorende ondersteuning is InsignIT nu in staat om hun klanten beter te helpen met slimme, kostenbesparende maar tegelijk compliant licentieoplossingen.

Licenties is topsport
Leon Wijnhoven, CTO van InsignIT: “De hoeveelheid informatie die wij als Microsoft partner van Microsoft ontvangen is enorm. Het bijhouden van alle wijzigingen in cloud oplossingen en softwarelicentie oplossingen is topsport. Met Quexcel als een top-licentie en cloud kennispartner en hun training voor onze consultants hoeven wij al die wijzigingen niet meer bij te houden. Alles wordt op een zilveren schaal aangeleverd.”
In moderne tijden is er niet langer kant en klare IT oplossing. IT op locatie, cloud computing en alle varianten van hybride IT Infrastructuren met een toenemende vraag voor meer productiviteit voor medewerkers vraagt een andere aanpak dan enkele jaren geleden. De toegenomen complexiteit van oplossingen en bijbehorende licentie- en cloud oplossingen vereist diepgaande kennis van zowel technologie, functionaliteit en licenties. “Een kleine vergissing is snel gemaakt maar de gevolgen kunnen groot zijn, in het bijzonder wanneer een klant in een licentie-audit terecht komt”, gaat Leon Wijnhoven verder. “Wij vinden het belangrijk om dingen goed, consistent, slim en degelijk te doen. Met onze toegenomen kennis van Microsoft cloud abonnementen en softwarelicenties zijn wij nu in staat om dat te doen.”

Concurrentievoordeel
Leon Wijnhoven bevestigt dat met de juiste licentiekennis zij tegelijk een voordeel ten opzicht van de concurrentie hebben. Klanten geven verkiezen een IT partner met een bewezen, degelijke kennis boven een leverancier die dat niet heeft.
Omdat InsignIT haar klanten adviseert over, en on-premises, cloud en hybride oplossingen levert, ook vanuit haar eigen datacenter, had zij behoefte aan kennis over de diverse Microsoft licentie-oplossingen. “Dat klopt”, beaamt Leon Wijnhoven. “Quexcel bleek in staat om ons een maatwerk training te leveren die zowel volumelicenties, het Cloud Solution Provider programma als de Service Provider License Agreement omvatte. We gebruiken al deze programma’s in onze dagelijkse praktijk.”

Kraakhelder curriculum
Een van de voordelen van een in-house training is de mogelijkheid om InsignIT specifieke klantcases te behandelen. Daarmee blijft het trainingsmateriaal beter in het geheugen van de training deelnemers. Leon Wijnhoven: “Klopt, maar ook de manier waarop het trainingsmateriaal gepresenteerd wordt helpt enorm. In plaats van vele juridische termen is het trainingsmateriaal kraakhelder met veel afbeeldingen en een logische structuur. Maar ook de tussentijdse vragen, zeker die met een addertje onder het gras helpen. Dit alles zorgt ervoor dat de deelnemers het materiaal ook echt onthouden.”

Meer dan een licentietraining
Volgens Leon Wijnhoven is er meer dan de licentietraining alleen. “Het is goed om een partner te hebben waarmee je kunt samenwerken. Wij kunnen de Kracht van Kennis gebruiken om ons te helpen bij zeer complexe ontwerpen voor onze klanten, of om snel en juist antwoord te krijgen op een licentievraag van een klant. Wij zijn blij dat we met Quexcel samenwerken. Zij zijn een betrouwbare training- en kennispartner met diepgaande kennis van technologie, wet- en regelgeving en zijn bereid om die kennis met hun partner te delen. Uiteindelijk is dat een voordeel voor de klant en dat is wat we allemaal willen.”

“Quexcel bleek in staat om ons een maatwerk training te leveren die zowel volumelicenties, het Cloud Solution Provider programma als de Service Provider License Agreement omvatte. We gebruiken al deze programma’s in onze dagelijkse praktijk.”
Leon Wijnhoven, CTO van InsignIT

“Het verkrijgen en onderhouden van de juiste kennis over technologie, cloud en licentie-oplossingen is essentieel voor Microsoft Partners om in staat te zijn hun klanten te adviseren over slimme, kostenefficiënte en compliant oplossingen. Met dat in het achterhoofd gaan onze trainingen verder dan het gemiddelde, met een maatwerk curriculum, praktische dagelijkse cases, kennisvragen en begeleiding bij de ‘hoe dan?’ vraag. Deze aanpak wordt zeer gewaardeerd door Microsoft en Microsoft Partners, zoals de Nederlandse IT Partner InsignIT.”
Peter van Uden, oprichter en SAM- en Licentietrainer bij Quexcel

Meer over InsignIT op Twitter, Facebook en LinkedIn.

Aanmelden nieuwsbrief
U moet javascript aan hebben staan om dit formulier te kunnen versturen.