Menu

Microsoft kondigt Teams Premium aan

18 oktober 2022

Tijdens de 2022 editie van Ignite heeft Microsoft een nieuw lid van haar Teams familie aangekondigd: Microsoft Teams Premium. De functies van dit nieuwste familielid komen vanaf december 2022 als ‘public preview’ beschikbaar en algemene beschikbaarheid wordt verwacht in februari 2023. De verwachte prijs bedraagt US$ 10 per gebruiker per maand. Teams Premium is een add-on met additionele (dus ‘Premium’) functies die niet in andere abonnementen beschikbaar is. Hier is een overzicht van de Teams familie:

Microsoft Teams licensing overview

Een korte toelichting op het overzicht. Teams is beschikbaar als een gratis abonnement met basisfunctionaliteit. Wanneer organisaties meer wensen, zoals 10 GB cloudopslag per gebruiker en ondersteuning, dan kunnen zij een abonnement nemen op Teams Essentials voor US$ 4 per gebruiker per maand.

Teams functionaliteit is inbegrepen bij de Office 365 en Microsoft 365 abonnementen. Het biedt meer functionaliteit dan Teams Essentials, zoals digitale bijeenkomsten met tot wel 300 deelnemers, opnemen van vergaderingen en Webinars en een transscript functionaliteit. De E5 plannen van Office 365 en Microsoft 365 bieden vandaag de dat de topfunctionaliteit in Teams, met (onder andere) Teams Phone voor telefonie.

Het nieuwe Teams Premium is ontworpen om de moderne werkervaring nog beter te ondersteunen. Zeker in een tijdperk waar mensen zeer waarschijnlijk hybride blijven werken en niet meer volledig teruggaan naar kantoor. De nieuwe functionaliteiten zijn gecentraliseerd rondom drie gebieden:

  1. Meer persoonlijke ervaring
  2. Veilige digitale omgeving
  3. Gebruik van intelligente oplossingen

Voor gedetailleerde informatie over de nieuwe functies, bezoek dan de Microsoft Teams Premium website.

Wanneer we de huidige functies in de Microsoft 365 en Office 365 abonnementen vergelijken met het nieuwe Teams Premium abonnement, dan ontdekken we nieuwe SMS herinnering voor virtuele afspraken, aanpasbare (eigen huisstijl) wachtruimte-ervaring, tweewegcommunicatie met wachtenden in de digitale lobby en uitgebreide analysemogelijkheden. Bezoek het Microsoft Tech-Community blog voor een volledige overzicht.

Wanneer u meer wilt leren over Microsoft Teams en licenties voor Teams, neem dan contact op met een van onze licentie-adviseurs of boek een Microsoft licentietraining bij ons zusterbedrijf Didactive Education.

Aanmelden nieuwsbrief
U moet javascript aan hebben staan om dit formulier te kunnen versturen.