Menu

Microsoft Kaizala versus Teams en de licentie mogelijkheden

Microsoft Kaizala is een App voor samenwerken en communiceren. Kaizala is ontstaan in India in 2016 en door Microsoft Garage – de Microsoft hub voor experimentele projecten – verbeterd en uitgebracht. De populariteit van Kaizala neemt toe, maar tegelijk ook de vragen; “Is het niet hetzelfde als Microsoft Teams?”. Er zijn zeker overeenkomsten, maar ook verschillen. In dit artikel lichten we beide oplossingen toe, inclusief de mogelijkheden voor licenties.

Leestijd: 6 minuten

Samenwerken en communiceren
Binnen zowel kleine als grote organisaties zijn medewerkers vandaag de dag meer mobiel en werken meer flexibel dan ooit tevoren. Dit vraagt om nieuwe toepassingen voor samenwerken en communiceren voor, met en tussen medewerkers, projectmedewerkers en andere belanghebbenden. Zowel Microsoft Kaizala als Microsoft Teams zijn in staat om mensen de gereedschappen te geven die zij nodig hebben voor die samenwerking en de communicatie. Beiden bieden beveiligde (zakelijke) chat, het delen van documenten, afbeeldingen en video’s en hebben en opslag in de cloud om deze op te slaan. Tot zover de overeenkomsten.

Verschillen
Microsoft Kaizala is ontworpen rondom een ‘open directory’ structuur en heeft alleen een mobiel telefoonnummer nodig voor toegang tot de oplossing. Daarmee is Kaizala de eerste-keus-oplossing voor medewerkers zonder vaste werkplek en zonder zakelijk e-mail adres, maar di wel toegang nodig hebben tot Apps, informatie en andere personen. Een ander groot verschil met Teams is dat – door het ontwerp – Kaizala de mobiele oplossing is voor communicatie met mensen buiten de organisatie, zoals toeleveranciers, klanten en andere belanghebbenden. Met de ‘open directory’ structuur is het voor organisaties veel eenvoudiger om tijdelijke medewerkers of inhuurkrachten toegang te geven tot de diensten die zij nodig hebben, zonder de noodzaak hen toe te voegen aan de omgeving van de organisatie of een e-mail adres aan te maken.
Een ander aspect dat het verschil tussen de twee oplossingen direct duidelijk maakt: Kaizala is een mobiele App (voor Android en iOS) en er staat een webbrowser versie op stapel, daar waar Teams een applicatie is voor de computer met een mobiele App als aanvulling voor mobiel werken.

Kort samengevat, Microsoft Teams is de beste oplossing voor samenwerken en communiceren voor vaste of flexibele medewerkers die lange(re) tijd aan een organisatie gebonden zijn, daar waar Kaizala de meer flexibele oplossing is voor andere soorten medewerkers en externe personen.

De licentie
Zowel Microsoft Kaizala als Microsoft Teams zijn clouddiensten waar klanten een abonnement voor kunnen afsluiten. Er zijn geen mogelijkheden om licenties voor deze diensten te kopen. Beiden hebben een gratis abonnementsvorm met basisfunctionaliteit en gelimiteerde mogelijkheden voor beheer. Voor de volledige functionaliteit en analyse en beheer mogelijkheden is een betaald abonnement nodig.
Kaizala is beschikbaar als afzonderlijk abonnement (Kaizala Pro) tegen een prijs van € 1,50 per gebruiker per maand en biedt Group Management, gebruikersbeheer, geavanceerde rapportages en analyse en systeemintegratie en automatisering met Kaizala API’s. Het Kaizala Pro abonnement is tevens – zonder meerprijs – inbegrepen in Office 365 en Microsoft 365 abonnementen (met uitzondering van Office 365 Business).
Microsoft Teams is niet beschikbaar als afzonderlijk betaald abonnement. Voor de volledige Teams functionaliteit hebben klanten een Office 365 of Microsoft 365 abonnement nodig (wederom, uitgezonderd Office 365 Business en beperkte functionaliteit binnen Office 365 F1).

Meer informatie
Wilt u meer informatie over Microsoft Kaizala of Microsoft Teams, inclusief de mogelijkheden voor abonnementen? Neem dan contact op met een van onze specialisten of raadpleeg een van de onderstaande webpagina’s.

Microsoft Kaizala, de dienst
Microsoft Teams, de dienst
Over Microsoft Garage (aanrader)
Office 365 functionaliteit
Office 365 platform dienstbeschrijving
Microsoft licentie- en online diensten voorwaarden

Aanmelden nieuwsbrief
U moet javascript aan hebben staan om dit formulier te kunnen versturen.