Menu

Einde Microsoft SharePoint 2010 workflows

Werkstromen (Engels: workflows) binnen SharePoint waren altijd al handig voor het verkrijgen van toestemming op publicatie van documenten, publicatie van sites en het verzamelen van terugkoppelingen. Maar de tijd schrijdt voort en vandaag de dag is er betere techniek beschikbaar om hetzelfde te doen. Een van de redenen waarom Microsoft per 1 november 2020 stopt met SharePoint 2010 werkstromen.

Leestijd: 2 minuten

Vanaf 1 november 2020 gaat SharePoint 2010 werkstromen met pensioen en gebruikers hebben vanaf dan niet langer de mogelijkheid om 2010 werkstromen te maken of uit te voeren. Wanneer uw organisatie nog SharePoint 2010 werkstromen gebruikt, zullen die na 1 november 2020 niet meer functioneren. De SharePoint 2013 werkstromen blijft Microsoft ondersteunen, hoewel zij voor nieuwe omgevingen niet langer beschikbaar komen.

Power Platform
Nu steeds meer organisaties overstappen naar de cloud stuurt Microsoft op hun Power Platform als de standaard oplossing voor het maken van werkstromen. Het goede is dat die dan niet alleen maar beschikbaar zijn binnen SharePoint online, maar ook binnen andere onderdelen van de Microsoft 365 omgeving. Organisaties die van SharePoint werkstromen willen (of moeten…) migreren naar Power Automate kunnen online hulp vinden.

Licenties
SharePoint 2010 werkstromen licenties waren inbegrepen bij SharePoint 2010 server, dus geen extra kosten. Met Power Automate is dat anders. U kunt kiezen uit een licentie per gebruiker die voor € 12,60 per maand een ongelimiteerd aantal werkstromen kan maken. Of een licentie per werkstroom waar een ongelimiteerd aantal gebruikers gebruik van kan maken. Per vijf werkstromen kost die laatste variant € 421,50 per maand. Voor meer informatie over licenties of voor hulp bij het migreren van uw werkstromen, neem dan contact met ons op.

Aanmelden nieuwsbrief
U moet javascript aan hebben staan om dit formulier te kunnen versturen.