Menu

Microsoft verhoogt aantal audits op partners

Deze specifieke audits zijn niet gericht op licenties, maar op clausules in contracten. Microsoft mikt niet op meer inkomsten door audits op licenties, maar wil haar bedrijfsrisico verlagen door – in het ergste geval – partners uit het ecosysteem te halen die niet handelen volgens de contractvoorwaarden.

Service Providers
Recentelijk hebben wij meerdere SPLA (Service Provider License Agreement) partners geholpen bij een audit op deze zogenaamde ‘contractual clauses’, zoals anti-corruptie en exportbeperkingen van de Amerikaans overheid (en ja, die beperkingen gelden ook buiten de Verenigde Staten).
Microsoft selecteert een van de ‘grote 4’ (KPMG, Ernst and Young, Deloitte, PWC) accountantskantoren om een audit bij een partner uit te voeren. Partner moeten lijsten met klanten en BTW nummers overhandigen die de auditor controleert tegen de voorwaarden zoals opgenomen in de overeenkomst.
Partners moeten ook aantonen dat zij over een anti-corruptie beleid beschikken en training voor medewerkers verplicht stellen. En er is meer. Het is een grote verandering in hoe Microsoft audits bij partners uitvoert. Goed om te weten, de ‘klassieke’ audits worden ook nog uitgevoerd en zijn dus niet verdwenen.

Andere partners
Maar niet alleen de Service Providers staan op de radar van Microsoft. Met de wijzigingen van 1 oktober in licentieprogramma’s en de introductie van het CSP Hoster partnerprogramma start Microsoft nu audits op alle type partners. Een van de onderwerpen van interesse is de Partner Code of Conduct, oftewel ‘hoe willen / moeten we zaken doen’. We zijn recent een goed artikel tegengekomen op CRN.com (Engels) die deze recente koerswijziging goed beschrijft.

Audit Defense
Als u een Microsoft partner bent en geselecteerd wordt voor een audit (de klassieke of zo’n nieuwe), neem dan contact met ons op. Wij hebben een gedegen Audit Defense programma uitgevoerd door zeer ervaren adviseurs die al vele Microsoft partners hebben geholpen. Met Audit Defense bent u ervan verzekerd dat de audit wordt uitgevoerd zoals het hoort en het vermindert uw tijdsinspanning en juridisch risico. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Aanmelden nieuwsbrief
U moet javascript aan hebben staan om dit formulier te kunnen versturen.