Menu

Microsoft verhoogt prijzen cloud abonnementen voor Non-profit

Volgend op de prijsverhoging voor sommige Microsoft Office 365 en Microsoft 365 abonnement voor commerciële organisaties heeft Microsoft aangekondigd dat zij hetzelfde gaan doen voor Non-profit organisaties. Hieronder staan de details.

Leestijd: 2 minuten

Commercieel en Non-profit
Commerciële klanten zijn alle organisaties (‘bedrijven’) die niet kwalificeren voor softwarelicenties met gereduceerde prijzen, zoals Educatie en Non-profit. Non-profit organisaties zijn organisaties die kwalificeren volgens de Non-profit voorwaarden, bijvoorbeeld liefdadigheidsorganisaties. Om Non-profit organisaties te ondersteunen bij hun belangeloze inzet voor onze maatschappij biedt Microsoft die organisaties sterk gereduceerde prijzen (tot wel 75% in vergelijk met reguliere prijzen).

September
Microsoft heeft recente aangekondigd dat per 1 september 2022 enkele abonnement voor productiviteitstoepassingen in prijs omhoog gaan. De producten die het betreft met de nieuwe prijzen:

Office 365 E1 US$ 2.50 (is nu US$ 2.00)
Office 365 E3 US$ 5.75 (is nu US$ 4.50)
Office 365 E5 US$ 15.20 (is nu US$ 14.00)
Microsoft 365 E3 US$ 9.00 (is nu US$ 8.00)
Microsoft 365 Business Premium (for SMBs) US$ 5.50 (is nu US$ 5.00)

Prijzen in Euro’s worden later bekend gemaakt.

De prijzen van de Microsoft 365 E5 en Microsoft 365 Business Standaard abonnementen worden niet verhoogd, net zoals de abonnementen voor de zogenaamde ‘firstline workers’ (F-abonnementen).

Gratis
Voor grotere Non-profit organisaties (meer dan 250 gebruikers) met een Enterprise Agreement, biedt Microsoft tot 2.000 gratis abonnementen voor Office 365 E1 wanneer de Non-profit minimaal 250 betaalde gebruikers heeft. Voor kleinere Non-profit organisaties (maximaal 300 gebruikers) biedt Microsoft 10 gratis abonnementen voor Microsoft 365 Business Premium en 300 (!) gratis abonnementen Microsoft 365 Business Basic (uitsluitend direct bij Microsoft via de website of via een Microsoft Cloud Solution Provider (CSP partner)).

Waarom?
De redenen die Microsoft opgeeft voor de hogers prijzen zijn dezelfde als die voor Commerciële klanten: meer waarde, meer mogelijkheden en meer Apps. En natuurlijk een betere beveiliging.

Wat betekent dit voor u?
In het algemeen geldt dat een prijs wordt bevroren voor de duur van een abonnement of contract (Enterprise Agreement klanten). Tijdens deze periode blijft uw prijs hetzelfde, ook als Microsoft de prijzen verhoogd. Pas wanneer u op, of na, 1 september een nieuwe abonnement afsluit of een nieuw contract aangaat gelden de hogere prijzen voor u. Voorbeeld: wanneer u nu een lopend abonnement heeft dat op 31 januari 2023 afloopt, dan krijgt u in september geen hogere prijs. Maar wanneer u een nieuwe abonnement start op 1 februari 2023 krijgt u dan de hogere september prijzen.

Meer informatie
Wanneer u nog vragen heeft over deze komende prijsverhoging dan kunt u deze ‘veel gestelde vragen’ (Engels) pagina gebruiken om de antwoorden te vinden. Staat uw vraag er niet bij of wilt u maatwerk oplossingen bespreken, neem dan contact met ons op voor een afspraak.

Aanmelden nieuwsbrief
U moet javascript aan hebben staan om dit formulier te kunnen versturen.