Menu

Nieuwe (hogere) prijzen voor Microsoft 365

Een tiental jaar geleden introduceerde Microsoft Office 365 als opvolger van haar Business Productivity Online Suite (BPOS). Office 365 is sinds die tijd de ‘go to’ oplossing voor productiviteit gebaseerd op de Microsoft cloud dienst. In de afgelopen tien jaar heeft Microsoft veel tijd gestoken in beveiliging, nieuwe Apps, kunstmatige intelligentie en management en heeft nu een complete productiviteitsoplossing. Tot zover het reclameblok. Het goede nieuws is dat Microsoft recent een prijsverhogen van zo’n 10 tot 25% voor haar cloud productiviteitsoplossing heeft aangekondigd, die in het voorjaar van 2022 ingaat.

Leestijd: 3 minuten

Prijsverhoging
De aangekondigde prijsverhoging die in Maart 2022 ingaat is de eerste voor de eerder vermelde tien jaar tijd. Dit betekent dat klanten vandaag de dag voor hun euro een enorme hoeveelheid technologie krijgen (vergelijk dat eens met de prijsverhogingen van andere technologie aanbieders de afgelopen tien jaar ….). Toch kan het als een verrassing komen dat er nieuwe, hogere prijzen komen. Dit is wat u kunt verwachten:

Voor het MKB

Dienst Oude prijs US$ Nieuwe prijs US$
Microsoft 365 Business Basic 5 6
Microsoft 365 Business Premium 20 22

Voor grote organisatie

Dienst Oude prijs US$ Nieuwe prijs US$
Office 365 E1 8 10
Office 365 E3 20 23
Office 365 E5 35 38
Microsoft 365 E3 32 36

Alle vermelde prijzen zijn per gebruiker per maand voor de (huidige) 12-maanden abonnementen voor commerciële klanten. Regionale en lokale afwijkingen kunnen voorkomen (niet in Nederland en België). Er zijn momenteel geen wijzigingen aangekondigd voor educatie- en consumentenproducten.

Mocht u nu denken “Ik mis Microsoft 365 Business Standaard, E5 en Microsoft Apps voor bedrijven en Enterprise”, dat klopt. Geen aangekondigde prijswijzigingen voor deze online abonnementen.

Prijsprotectie tijdens abonnement
Alle in dit artikel vermelde prijzen zijn Microsoft adviesprijzen voor de huidige jaarabonnementen met maandelijkse betaling. Of uw software en/of cloud leverancier u (de klant) de hogere prijzen gaan berekenden hangt af van die leverancier. Waarschijnlijk zal dat het geval zijn. Maar …. als u in een jaarabonnement zit heeft u, nu, prijsprotectie gedurende uw abonnementstermijn. Als u het abonnement in September 2021 bent gestart, moet uw prijs niet wijzigen tot September 2022.

Nieuwe abonnementen
Wij brengen graag nogmaals onder de aandacht dat Microsoft per 14 oktober 2021 nieuwe abonnementen introduceert: maandabonnementen, jaarabonnementen en (binnenkort) 36-maanden abonnementen. Die nieuwe abonnementsduur is voor de al eerder gemelde abonnementen die via het Cloud Solution Provider programma geleverd worden. Nogmaals, de vermelde prijzen zijn voor jaarabonnementen met maandbetaling. Wilt u na 14 oktober meer flexibiliteit en kiest u voor een maandabonnement, dan kan de prijs met nog eens 20% stijgen. Leer hier meer over in ons kennisartikel.

Nu actie ondernemen
Om verrassingen in de nabije toekomst te voorkomen adviseren wij u om met uw licentieleverancier te praten. Of neem contact op met een van onze gecertificeerde licentie adviseurs om u te helpen.

Aanmelden nieuwsbrief
U moet javascript aan hebben staan om dit formulier te kunnen versturen.