Nu beschikbaar: resource account type in Quexcel Managed SAM dienst

Software Asset Management gaat over de controle over uw omgeving. Weten wat u heeft geïnstalleerd en licenties afneem voor wat u gebruikt, software en cloud. Omdat dit belangrijk is voor kostenbesparing en het terugdringen van juridische risico’s is het classificeren van systemen en accounts essentieel. Steeds meer algemene middelen beschikbaar krijgen een zelfstandig IT account. Precies daarom ontwikkelden wij het ‘resource account type’ binnen de Quexcel beheerde Software Asset Management dienst.

Leestijd: 2 minuten

Account types
Binnen organisaties zijn er vele account types. Medewerkers, inhuur, test-accounts, service accounts, en zo verder. Die kennen we allemaal. Maar welke type account gebruikt u voor de bedrijfsauto’s die een eigen agenda hebben voor reserveringen? Of voor uw ‘common area communications device’, het apparaat dat u gebruikt samen met Microsoft Teams Rooms in een vergaderzaal? Dat apparaat heeft een account en een agenda. Wanneer u hierover nadenkt ontdekt u binnen uw IT omgeving vanzelf accounts die ‘algemene middelen’ zijn en die u als zodanig wilt herkennen.

Geld besparen
Het classificeren van accounts is belangrijk wanneer het aankomt op Microsoft contracten met een verplichte afname. Zoals een Open Value overeenkomst of een Enterprise Agreement met een Enterprise Enrollment die verplichte standaardisatie kennen. Wanneer u dan kiest voor de Core Client Access License als een van de producten waarop u standaardiseert, dan moet u alle gebruikers of alle apparaten van een licentie voorzien. Wanneer u gebruikers kiest, leest u mogelijk de Active Directory uit voor de gebruikers-accounts en maakt daarop uw berekening. Wanneer u – dus – verschillende account typen niet kunt onderscheiden in gebruikers (echte, levende mensen) en ‘gebruikers’ (zoals test-accounts, service accounts en de algemene middelen), dan neemt u teveel licenties af en betaalt u teveel.

Quexcel Managed SAM Service
Quexcel biedt een beheerde Software Asset Management dienst voor zowel eindklanten als IT bedrijven (OEM voor hun klanten). Nieuw is het ‘resource’ account type binnen de ‘user account types’ in het portaal. Klanten met een Advanced of Premium abonnement kunnen dit account type nu gebruiken om hun algemene middelen duidelijk zichtbaar te krijgen. Zo krijgen zij een betere grip op de IT inrichting door Software Asset Management en besparen uiteindelijk nog geld ook.

software asset management account type classification

Meer informatie of proberen
Wanneer u meer informatie wilt over onze beheerde Software Asset Management dienst of het eens wilt proberen, neem dan contact met ons op.