Menu

Quexcel neemt per 1 januari activiteiten Didactive over

Lichtenvoorde, 7 december 2020. Microsoft kennispartner Quexcel neemt per 1 januari 2021 alle activiteiten van Microsoft trainingspartner Didactive over. Oprichter, eigenaar en Microsoft-erkend trainer Jelle Kooi blijft na de overname als adviseur betrokken. Alle huidige activiteiten zullen onder de merknaam Didactive voortgezet worden.

Quexcel is specialist op het gebied van Microsoft softwarelicenties, cloud diensten en voert een eigen Managed Software Asset Management service. Peter van Uden, oprichter en eigenaar van Quexcel: “Bij Quexcel gebruiken wij onze expertkennis rondom Microsoft licenties en cloud, om bedrijven, instellingen en overheden te helpen het optimale uit hun IT systeem te halen. Niet voor niets zeggen wij ‘The Power of Knowledge’. Kennis zien we als kracht, niet als macht. In dat licht bezien passen de activiteiten van Didactive uitstekend bij ons; Met trainingen rondom Microsoft licenties, Microsoft contractvormen en het Microsoft partnerprogramma helpt Didactive Microsoft medewerkers, medewerkers van Microsoft partners en Microsoft klanten om het beste uit zichzelf te halen en daarmee het beste voor hun organisatie te realiseren.”

Jelle Kooi (l.) en Peter van Uden tekenen overeenkomst

Jelle Kooi over 23 jaar Didactive
“Na bijna 27 jaar in de wondere wereld van Microsoft licenties, waarvan 23 jaar als trainer en consultant bij Didactive, wordt het tijd voor een sabbatical. Dat is meer dan gewenst door gezondheidsproblemen die in januari 2020 zijn begonnen en nog steeds voortduren. Gedurende mijn langdurige verlof zal ik mijn kennis over Microsoft softwarelicenties en cloud niet bijhouden. Dat betekent tegelijk dat ik andere mogelijkheden ga verkennen.”
Volgens Jelle Kooi zou hij zich heel ongemakkelijk voelen als hij Didactive en de klanten van Didactive als het ware in de steek zou laten. “Ik ben dan ook blij met de overname van Didactive door Quexcel”, gaat Jelle verder. “Peter ken ik al vele jaren en wij werkten al vaker samen. Ik heb er vertrouwen in dat hij zorgt dat de klanten van Didactive goed geholpen blijven worden. De kennis en ervaring is er in elk geval. Ik zal bij Quexcel en Didactive betrokken blijven als consultant, zodat ik Peter en zijn team kan helpen bij de transitie.”

Weinig verandering
Peter van Uden benadrukt dat Didactive als merk voor trainingen op het gebied van Microsoft licenties, -cloud en partnerprogramma blijft zoals het is. “Alleen zullen bestaande klanten wel een nieuw gezicht ‘voor de klas’ zien”, gaat hij verder. “Ik geef zelf al vele jaren training op hetzelfde vlak, veelal in het MKB segment daar waar Didactive de grotere klanten bedient. Dit komt nu mooi samen.”

Duidelijkheid
Quexcel zal haar activiteiten duidelijk opsplitsen: alle trainingsactiviteiten, ook die van Didactive zullen vanaf 1 januari onder het merk Didactive plaatsvinden. Alle adviesdiensten en services, waaronder de dienst Quexcel Managed Software Asset Management, zullen onder het merk Quexcel plaatsvinden. Jelle Kooi blijft op de achtergrond betrokken voor een soepele overdracht en advies.
Voor Quexcel werken in totaal 6 specialisten, verspreid over Nederland en België. Gezamenlijk bedienen zij eindklanten en IT-bedrijven op alle continenten. Meer informatie op www.quexcel.com.

Aanmelden nieuwsbrief
U moet javascript aan hebben staan om dit formulier te kunnen versturen.