Menu

Services Provider Use Rights nu beschikbaar als website

De Services Provider Use Rights (SPUR) bevat de gebruiksrechten voor de Microsoft producten die beschikbaar zijn via de Services Provider License Agreement (SPLA) (licentiecontract). Het MS Word document werd, wanneer nodig, elke een tot drie maanden aangepast. Net als andere documenten met gebruiksrechten heeft Microsoft deze ‘voorwaarden tot gebruik’ nu beschikbaar als een website.

Leestijd: 3 minuten

Wat is het?
Microsoft bezit het intellectueel eigendom van de software die zij ontwikkelen, bouwen en in licentie geven. Dus mogen zij bepalen wat een gebruiker met deze software mag doen. Dat is vastgelegd in een document, de gebruiksvoorwaarden.
Voor Service Providers met een Services Provider License Agreement (SPLA contract) zijn deze gebruiksvoorwaarden de Services Providers Use Rights. Deze documenten worden van tijd tot tijd bijgewerkt wanneer Microsoft wijzigingen in de gebruiksvoorwaarden aanbrengt, of nieuwe producten binnen het programma introduceert. Wanneer u deze SPUR documenten zoekt (archief), ga dan hier naartoe. Microsoft blijft de Word documenten beschikbaar maken, maar biedt nu als alternatief een website waar de gebruiksrechten beschreven staan (momenteel alleen in het Engels).

Noot: dit is anders dan andere voorwaarden voor gebruik bij commerciële licentieprogramma’s, waar Microsoft is gestopt met de MS Word documenten en uitsluitend nog de website biedt.

Hoe werkt het?
Microsoft Service Providers kunnen – of beter, moeten – de website gebruiken om meer te leren over de gebruiksvoorwaarden. Dit omdat zij de juridische tegenpartij zijn van Microsoft en daarmee verantwoordelijk zijn voor het ‘naleven van de regels’.
Aan de rechterbovenkant van de nieuwe website kunt u een specifieke datum kiezen (dit omdat de voorwaarden kunnen wijzigen) voor de voorwaarden geldend op die datum. Bijvoorbeeld wanneer u de gebruiksvoorwaarden wilt weten voor de Office Professional Plus SAL voor een contract dat vorige jaar is gestart en dit wilt vergelijken met de gebruiksvoorwaarden voor en contract dat dit jaar is gestart. Microsoft begon met deze website op 6 december 2021, dus deze functie wordt pas in de toekomst relevant (voor nu, teruggrijpen op de documenten).
In het linker menu zijn er twee secties.
Bovenaan is er een sectie met een overzicht van de wijzigingen (erg handig), de Algemene gebruiksvoorwaarden (voor alle producten en diensten onder een SPLA contract) en een overzicht van definities. Daaronder staat een sectie met een productindex met alle verschillende producten, zoals Office, Windows Server Core, SQL Server, Exchange Server, Virtualisatie Suites en zo verder. Wanneer u naar een specifiek product gaat treft u de specifieke voorwaarden van dat product binnen het SPLA licentieprogramma.

Probeer en leer
Wij adviseren elke business development manager, verkoopmedewerker en medewerkers van inkoop- en IT teams die werken voor een Microsoft Managed Services Provider om de website eens te proberen. U zult al veel leren door er eens ‘rond te klikken’. Wanneer u meer specifieke zaken wilt weten of meer wilt leren over Microsoft licenties voor Services Providers, onze zusterorganisatie Didactive biedt een Microsoft Managed Services Provider SPLA en CSP licentietraining. Kijk daar voor meer informatie of neem contact op met een van onze specialisten.

Aanmelden nieuwsbrief
U moet javascript aan hebben staan om dit formulier te kunnen versturen.