System Center komt naar de Microsoft Customer Agreement

Toegegeven, enige nuance is op zijn plek; alleen voor klanten die onder de Microsoft Customer Agreement via een Cloud Solution Provider (CSP) partner kopen. Microsoft maakt bekend dat vanaf 1 juni 2023 de licenties beschikbaar zullen zijn (data kunnen gewijzigd worden).

Microsoft System Center Subscription licensesZeer waarschijnlijk komt het System Center abonnement beschikbaar als 8-core en 2-core System Center Server Subscription en in Datacenter en Standaard editie. Looptijden zullen waarschijnlijk 3 of 1 jaar zijn. Momenteel zijn Windows Server en SQL Server al beschikbaar als abonnementslicenties. Deze abonnementslicenties zijn bedoeld voor gebruik met Azure, maar de licenties kunnen ook toegewezen worden aan servers in het datacenter van de klant voor lokaal gebruik van de software. Daarnaast kunnen deze licenties ook gebruikt worden voor oplossingen van CSP Hosters (momenteel alleen voor Windows Server en SQL Server, System Center nog niet gepubliceerd).

De komende beschikbaarheid van System Center licenties via CSP is vanwege de CSP Hoster optie. Klanten willen waarschijnlijk één management oplossing voor al hun servers, zowel op eigen locatie als bij een cloud-provider.

Details zijn nog niet bekendgemaakt, maar wij zullen die laten weten zodra zij bekend worden. Mocht u in de tussentijd meer informatie nodig hebben, neem dan contact op met en van onze licentieadviseurs.