Uitgebreide Hybrid Benefits voor Azure Dedicated Host

Op 1 augustus heeft Microsoft Azure Dedicated Host geïntroduceerd. Azure Dedicated Host is een enkelvoudige toegewezen fysieke server voor gebruik door een klant. Tegelijk heeft Microsoft de Azure Hybrid Benefits voor klanten met actieve Software Assurance op hun Windows Server Datacenter en SQL Server Enterprise licenties uitgebreid.

Azure Dedicated Host
Met een fysieke server die is toegewezen aan een specifieke klant kunnen klanten beter voldoen aan nalevingsvereisten en beter voldoen aan veiligheidseisen. Dat is belangrijk voor compliance en beleid. Daarnaast hebben klanten volledige controle en kunnen onderhoud en upgrades laten uitvoeren wanneer het hen uitkomt. Organisaties die behoefte hebben aan meer capaciteit kunnen een abonnement nemen op meerdere Azure Dedicated Hosts en zo een eigen Azure serverpark maken. Meer over Azure Dedicated Host staat op de Azure Services website.

Azure Hybrid Benefits
Azure Hybrid Benefits geeft organisaties het recht om Windows Server en SQL Server licenties met actieve Software Assurance toe te wijzen aan Azure. Daarmee hoeven die organisaties alleen te betalen voor Azure rekenkracht, netwerkdiensten en andere diensten zonder dat zij dubbel hoeven te betalen voor de softwarelicenties. Voor organisaties met een hybride IT Infrastructuur strategie verlaagt dit de kosten. Het recht op en specifieke voorwaarden voor Azure Hybrid Benefits staan beschreven in de Microsoft Productvoorwaarden (Engels: Product Terms).

Windows Server Datacenter
In hun eigen datacenter mogen klanten die Windows Server Datacenter licenties hebben toegewezen aan een fysieke server op die fysieke server een ongelimiteerd aantal virtuele Windows Servers installeren. Met de uitgebreide Azure Hybrid Benefits heeft Microsoft dat recht uitgebreid naar Azure Dedicated Host. Zolang alle licenties zijn voorzien van actieve Software Assurance en de organisaties alle fysieke cores in de server van licenties voorziet kunnen die organisaties nu op een Azure Dedicated Host een ongelimiteerd aantal virtuele Windows Server installeren en gebruiken.

SQL Server Enterprise
Voor SQL Server Enterprise geldt een vergelijkbaar recht. Klanten die SQL Server Enterprise licenties – met actieve Software Assurance – toewijzen aan alle fysieke cores in een server mogen een ongelimiteerd aantal virtuele SQL Server Standard en SQL Server Enterprise op die server installeren en gebruiken. Dat recht is nu uitgebreid naar Azure Dedicated Host onder Azure Hybrid Benefit voordeel.

Software Assurance
Maar past u op; Azure Hybrid Benefit rechten zijn een Software Assurance voordeel. Dit betekent dat organisaties hun Software Assurance op Windows Server Datacenter en SQL Server Enterprise licenties actief moeten houden om van dit recht gebruik te mogen maken. Het is dus belangrijk om het vernieuwen van Software Assurance in te plannen. Een Software Asset Management (SAM) proces of een Managed SAM dienst kan helpen een ‘niet verlenging’ met alle compliance risico’s te voorkomen.

Hulp
Heeft uw organisatie een hybride IT Infrastructuur strategie en wilt u meer weten over governance, compliance en kostenbesparing? Neem dan contact op met een van onze licentie en Software Asset Management specialisten om u verder te helpen.