Menu

Uw Corona Microsoft Teams proefabonnement loopt af, en nu?

Toen Corona (COVID-19) een pandemie werd en een groot deel van de wereldwijde beroepsbevolking gedwongen werd om thuis te werken kondigde Microsoft een zes maanden gratis proefabonnement op Microsoft Teams aan. We zijn nu drie maanden verder en dat betekent dat u nog drie maanden de tijd heeft om een beslissing te nemen over uw volgende stap. Hier zijn wat gedachtenspinsels voor u.

Leestijd: 3 minuten

Microsoft Teams
Microsoft Teams is een cloud platform voor samenwerking en communicatie om de productiviteit en beveiliging van mensen die in teams samenwerken te stimuleren. Het gratis zes-maanden proefabonnement op Microsoft Teams is aangekondigd op 5 maart en ook vanaf die datum beschikbaar.

Het houdt op
Wanneer u nu het gratis ‘Corona-Teams-abonnement’ gebruikt stopt dit automatisch, zes maanden nadat u bent gestart. Was u er vroeg bij; u bent bijvoorbeeld begonnen op 10 maart, dan eindigt uw proefabonnement op 10 september. Dat lijkt nog ver weg, maar met de zomervakanties in het vooruitzicht is de beschikbare tijd om voor u het weet …

De opties
U moet beslissen wat u wilt doen wanneer uw proefabonnement stopt en de opties zijn beperkt:

  1. Niets doen, het abonnement stopt automatisch
  2. Doorgaan met een betaald abonnement
  3. De manier van werken bevalt, maar dan bij de concurrent

Wanneer u voor optie 1) gaat, zorg er dan wel voor dat u alle data en documenten die nu binnen Teams zijn opgeslagen veilig stelt. Met het aflopen van het abonnement verdwijnt ook de informatie.
Welke optie u ook kiest, u zult te raden moeten gaan bij uw medewerkers, management, IT afdeling, u moet overgangsscenario’s onderzoeken, een beslissing nemen over een abonnement, werken aan adoptie en zo verder. Wilt u bij dit alles hulp? Neem dan even contact met ons op.

Microsoft 365
Wanneer u Microsoft Teams wilt blijven gebruiken als uw favoriete cloud samenwerkingsplatform dan heeft u niet per definitie een betaald abonnement nodig. Veel van de Teams functionaliteit is beschikbaar in het ‘altijd gratis’ abonnement (totdat Microsoft daarmee ophoudt ….). Echter, binnen uw huidige gratis Corona abonnement heeft u mogelijk functies in gebruik, zoals het opnemen van videogespreken of beheer van gebruikers en Apps, die een betaald abonnement vereisen. Welk abonnement bij u past hangt af van uw type bedrijf (of overheid), uw bedrijfsdoelstellingen, volwassenheid van de IT afdeling en hoe uw medewerkers samenwerken. Wilt u hulp om daar achter te komen? Laat dan een berichtje voor ons achter.

Niets doen is geen optie
Wanneer uw organisatie nu vertrouwt op de gratis Microsoft Corona Teams oplossing voor samenwerken en communicatie, dan is niets doen geen optie. Zelfs wanneer u niet verder wilt met dit platform zult u toch plannen voor de scheiding moeten maken. Daar kunt u vast wat hulp bij gebruiken. Neem contact met ons op voor een voorstel op maat.

Aanmelden nieuwsbrief
U moet javascript aan hebben staan om dit formulier te kunnen versturen.