Wijziging Microsoft prijzen en methode prijsberekening vanaf 2023

14 november 2022
Leestijd: 2 minuten

SQL Server prijsverhoging
Microsoft verhoogt per 1 januari 2023 de prijzen van alle Microsoft SQL Server on-premises licenties met 10%, onafhankelijk van het licentieprogramma. Kleine uitzondering voor Microsoft Service Providers, hun prijzen stijgen 10% voor SQL Server Standaard en Web editie en 8% voor SQL Server Enterprise. Er zijn momenteel geen prijswijzigingen aangekondigd voor SQL Server op Azure (Azure SQL Managed Instance, SQL Server IaaS en Azure SQL Database). Wanneer u een aankoop van nieuwe SQL Server licenties of Software Assurance in het vooruitzicht heeft, dan is het nu tijd om te handelen. Neem voor hulp contact met ons op.

US Dollar prijslijst voor Microsoft Cloud
Op aanstaande 1 januari implementeert Microsoft ook een wereldwijde en universele US Dollar prijslijst voor de gehele Microsoft Cloud (met uitzondering van Azure via een CSP partner, die al een US Dollar prijslijst kent). Dit betekent dat de huidige 16 aparte, gedifferentieerde lokale valuta prijslijsten zullen verdwijnen. Tweemaal per jaar zal Microsoft een prijslijst in lokale valuta, vanaf de US Dollar prijslijst, aanpassen overeenkomstig de FX wisselkoersen.
Voor klanten met lopende abonnementen is er geen prijswijziging tot het einde van de looptijd van het abonnement. Bij een verlenging kunnen prijzen anders zijn (Iager of hoger) en zijn bij de verlenging opnieuw vast voor de duur van het nieuwe abonnement.
Volgens Microsoft vallen klassieke on-premises licenties ook onder de nieuwe methode voor prijsbepaling (één wereldwijde US Dollar prijslijst), maar tegelijk zal Microsoft proberen om stabiele en voorspelbare prijzen voor on-premises producten te blijven hanteren. Neem voor meer informatie of advies over de gevolgen voor uw organisatie contact op met een van onze licentiedeskundigen.