Windows Server 2022 nu in ‘preview’

Windows Server 2022 is de volgende uitgave (nieuwe versie) van het Long Term Servicing Channel (LTSC) Windows Server besturingssysteem. Deze nieuwe uitgave is nu beschikbaar in ‘public preview’, ofwel in voorbeschouwing – voor evaluatiedoeleinden. De algemene beschikbaarheid is in de loop van dit kalenderjaar.

Leestijd: 1 minuut

Licenties
Een van de meest gestelde vragen is: “Zal het licentiemodel veranderen?”. Zover als de publiek beschikbare informatie vandaag (maart 2021) reikt zijn er geen aankondigingen dat licenties voor Windows Server gaan veranderen. Wij verwachten ook geen wijzigingen, maar dat geeft u uiteraard geen garanties. Neem voor meer informatie rondom Microsoft Windows Server licenties contact met ons op.

Quexcel Microsoft Windows Server

Functies
Windows Server 2022 biedt in vergelijk met Windows Server 2019 een aantal nieuwe en vernieuwde functies. Een daarvan is een geavanceerde beveiligingsmodel, bestaande uit meerdere lagen, om de hedendaagse verhoogde cyberrisico’s te verlagen.
Microsoft investeerde ook in uitgebreide hybride capaciteiten voor Azure, zoals Azure Arc en Storage Migration Services die het best werken met de nieuwe Windows Server 2022.
Daarnaast is er een nieuw Windows Admin Center (v22013) met verbeterd beheer voor virtuele machines een vereenvoudigd overzicht voor gebeurtenissen (event viewer), naast vele andere verbeteringen. Het Windows Admin Center is ook beschikbaar in het Azure portaal (over hybride gesproken…).

Probeer de nieuwe Windows Server 2022
U kunt nu de nieuwe Windows Server 2022 voor evaluatiedoeleinden proberen, hier staat de download. Mocht u Windows Server 2022 op Azure willen proberen, kunt u hier terecht. Het eerder vermelde Windows Admin Center kunt u hier vinden.

Meer over moderne technologie
Wilt u meer weten over licenties voor moderne hybride technologie (Windows Server 2019 en 2022) of Azure Hybrid Benefits? Praat dan eens met een van de Quexcel licentie-experts.