Menu

Workshop (in-house) basis softwarelicenties

Software, licenties en contracten zijn voor bedrijven, instellingen en overheden vaak complexe materie. De IT afdeling heeft het op het spreekwoordelijke bordje terwijl de directie juridisch gezien verantwoordelijk is. De afdeling inkoop weet eigenlijk niet waar zij op moeten letten bij selecties van contracten en personeelszaken vraagt zich af wat zij er feitelijk mee te maken heeft. Kortom, er is meer rondom software en licenties dan IT alleen.

Workshop softwarelicenties

Het Centre of Quallified Expertise for Software Licensing – Quexcel – biedt u een in-house workshop die u meer duidelijkheid geeft over verantwoordelijkheden, contractvormen, voorwaarden van softwaregebruik en mogelijkheden tot besparing. Daarnaast gaan we tijdens de workshop uitgebreid in op de juridische zaken en risico’s van het verkeerd toepassen van contractvoorwaarden.

Voor wie?

Deze ongeveer 2,5 uur durende workshop die wij bij u op locatie geven is het meest effectief wanneer zowel directie, ICT, personeelszaken en inkoop deelnemen. Kiezen voor deze workshop is slim voor organisaties vanaf ongeveer 100 geautomatiseerde werkplekken.

Onderwerpen

  • Juridische status software (Auteurswet 1912, contracten en voorwaarden)
  • Hoe zit het met (gedelegeerde) verantwoordelijkheid?
  • Typen softwarecontracten
  • Toewijzen software licenties en gebruik van software
  • Controle op naleving door fabrikanten en de BSA
  • Financiële risico’s en reputatieschade
  • De rol van IT, directie, PZ en inkoop
  • Wat is Software Asset Management?
  • Kosten besparen

Al deze onderwerpen komen op hoofdlijnen aan bod om u inzicht te geven in wat er bij software binnen organisaties komt kijken. Natuurlijk gaan we tijdens de workshop in op uw specifieke situatie.

De kosten voor de workshop bedragen € 500 exclusief BTW en reis- en verblijfkosten. Quexcel geeft deze workshops in Nederland, België en het Verenigd Koninkrijk, naar keuze in het Nederlands of Engels.

Aanmelden voor deze workshop kan via het onderstaande formulier waarmee u zich tevens akkoord verklaard met de voorwaarden. Na ontvangst van uw aanmelding nemen wij snel contact met u op om samen de datum te bepalen. Eerst meer informatie? Bel ons kantoor: 0544 487 591 of stuur een e-mail naar info@quexcel.com.

Aanmelden nieuwsbrief
U moet javascript aan hebben staan om dit formulier te kunnen versturen.