Menu

Zorgverzekeraars Nederland kiest voor zekerheid met software licentie advies van Quexcel

“Net als elke andere organisatie willen wij voldoen aan wet- en regelgeving. Maar voor een organisatie die regelmatig in de belangstelling staat is het zelfs noodzaak.”
Remco de Ruijter, ICT Adviseur, Zorgverzekeraars Nederland

Zorgverzekeraars Nederland behartigt de belangen van alle zorgverzekeraars in Nederland. Daarvoor werkt zij nauw samen met andere organisaties, zoals patiënten- en cliëntenorganisaties, koepels van zorgaanbieders en professionals, de Rijksoverheid en toezichthoudende instanties. Dat betekent tegelijk veel communicatie, veel overleg en veel documentatie. Dat vraagt om gedegen technologie. En met de technologie komt software, de bijbehorende softwarelicenties en softwarecontracten. Dat wil Zorgverzekeraars Nederland gewoon goed, volgens de geldende regels ‘geregeld’ hebben. Om in het woud van mogelijkheden en regelgeving de weg te vinden vertrouwt zij op de ‘kracht van kennis’ van Quexcel.

Microsoft is een software fabrikant met vele traditionele en op de cloud gebaseerde technologie. Net als veel andere bedrijven gebruikt Zorgverzekeraars Nederland een breed assortiment van deze technologie, zowel voor de client zijde als binnen de IT Infrastructuur. De grote vraag is hoe je nu op een slimme, kostenefficiënte manier betaalt voor die technologie maar aan de andere kant zeker weet dat alle contracten en softwarelicenties volgens de regels geregeld zijn?

Remco de Ruijter, ICT Adviseur bij Zorgverzekeraars Nederland: “Net als elke andere organisatie willen wij voldoen aan wet- en regelgeving. Maar voor een organisatie die regelmatig in de belangstelling staat is het zelfs noodzaak.” Volgens Remco de Ruijter is het lastig om te bepalen welk type software licentie contract nu goed past bij een organisatie: “Er zijn zo veel keuzes. De IT Specialisten binnen ZN houden zich bezig met de bedrijfsprocessen en die zo goed mogelijk ondersteunen met technologie. Wij hebben eenvoudig niet voldoende tijd noch voldoende kennis om de juiste keuze te maken.”

Zorgverzekeraars Nederland kiest voor de kennis en kunde van Quexcel. “Wij kennen elkaar al enkele jaren en wij weten dat de specialisten van Quexcel de extensieve kennis hebben van Microsoft licenties”, gaat Remco de Ruijter verder. “Daarnaast zijn de nauwe contacten die Quexcel met diverse nationale en internationale Microsoft medewerkers onderhoudt al eens van pas gekomen.”
Naast een jaarlijkse controle op Microsoft software in gebruik en een vergelijk met de aanwezige rechten, het advies voor optimalisatie en een compliant situatie maakt Zorgverzekeraars Nederland gebruik van nog meer Quexcel kennis. Remco de Ruijter: “Dat klopt. Het is een samenspel gebleken. Om veel verstand van software licenties te hebben moet je snappen hoe de technologie werkt en weten waar de IT wereld naartoe gaat. Alleen zo kun je slimme keuzes maken. Quexcel helpt ons naast software licentie advies dan ook met overleg- en brainstormsessies over nieuwe technologie. Wat is er, wat gaat er komen. Tegelijk, hoe kun je nieuwe technologie slim inzetten binnen je omgeving om digitale transformatie mogelijk te maken en hoe pas je die technologie slim in binnen je software licentie contract? Vragen waar Quexcel ons uitstekend bij helpt, het is een echt samenspel.”

Peter van Uden, SAM en Licentie specialist en oprichter van Quexcel: “Dat klopt. Een goed advies over softwarelicenties en -contracten gaat verder dan de juridische regeltjes en geld besparen. Het gaat tegelijk over het omarmen van nieuwe mogelijkheden om je business vooruit te helpen. Het is fijn om samen te werken met een klant die dat snapt. Op die manier krijgt de samenwerking de dimensie waar beide partijen echt iets aan hebben.”

“Vertrouwen is één ding, zeker weten dat het klopt is nog belangrijker. Juist daarom kiezen we voor de kracht van kennis van Quexcel.”
Remco de Ruijter, ICT Adviseur, Zorgverzekeraars Nederland

“Wij opereren op het snijvlak van wet- en regelgeving en technologie. Dat betekent dat we verstand moeten hebben van zowel de juridische kant als van de technologie.”
Peter van Uden, SAM en licentie specialist, Quexcel

Leer meer over Zorgverzekeraars Nederland op Twitter en LinkedIn.

Aanmelden nieuwsbrief
U moet javascript aan hebben staan om dit formulier te kunnen versturen.