Menu

Microsoft wijzigt beleid voor softwarelicentie retournering

Klanten die softwarelicenties van Microsoft kopen hebben altijd het recht van retour, binnen een bepaald tijdvak. Het beleid rondom dit recht van retour voor eeuwigdurende (perpetual) licenties die via het Cloud Solution Provider (CSP) programma zijn aangeschaft wijzigt per 1 juni 2021.

Leestijd: 2 minuten

Een aankoop voor een softwarelicentie kan een vergissing zijn, het verkeerde product of de verkeerde versie, of – achteraf gebleken – niet geautoriseerd. In zulke gevallen heeft een klant het recht om de licenties te retourneren. Deze annulering van de aankoop is gebonden aan bepaald voorwaarden. Voor CSP gaan die voorwaarden veranderen.

Binnen 30 dagen retour
Vanaf 1 juni 2021 wijzigt de termijn waarbinnen een retour mag van 60 naar 30 dagen na de datum van aankoop. Tegelijk wijzigt ook het beleid voor vergoeding. In plaats van ‘geld terug voor alle producten’, krijgt een klant na 1 juni alleen het volledige aanschaf bedrag retour voor aankopen van eeuwigdurende licenties. Voor Server Subscriptions (abonnement op serverlicenties) binnen het CSP programma zal de teruggave naar rato zijn voor retourneringen tussen 2 en 30 dagen na aankoop. Dat beteken dat wanneer een klant een Server Subscription for Azure retourneert op dag 27 na aankoop, het bedrag dat de klant terugkrijgt minder is dan wanneer de klant diezelfde Subscription op dag 4 na aankoop retourneert.
Feitje om te weten: gedeeltelijke retourneringen zijn niet toegestaan. Wanneer een klant 10 Office 2019 Professional Plus licenties via CSP heeft aangeschaft en er 4 wil retourneren, moet deze klant eerst ‘alle 10’ retourneren en daarna opnieuw 6 stuks aanschaffen.

Download link
Tegelijk met het wijzigen van de voorwaarden voor retourneringen wijzigt Microsoft ook de beschikbaarheid van download links. Download links zijn de verwijzingen (links) naar de softwarebestanden en de installatiesleutels om de software te activeren. Voor eeuwigdurende licenties via het CSP programma zijn deze download links beschikbaar voor de Microsoft partner (Partner Center) en de klant (Microsoft 365 Admin Center). Voor Microsoft partners zal de link na vijf dagen na de eerste download door de klant verdwijnen uit Partner Center. De download link blijft wel beschikbaar binnen het Microsoft 365 Admin Center. Op zich logisch omdat bij eeuwigdurende licenties de klant de eigenaar van de licentie is.

Meer om te weten
Er is meer te leren over eeuwigdurende licenties en hun beschikbaarheid via het Cloud Solution Provider programma. Wilt u meer leren over dit onderwerp? Dat kan bij een van de trainingen van ons zusterbedrijf Didactive, of neem simpelweg contact met ons op voor meer informatie.

Aanmelden nieuwsbrief
U moet javascript aan hebben staan om dit formulier te kunnen versturen.