Menu

Windows 7 Security Update licenties

Het Microsoft Windows 7 besturingssysteem bereikt op 14 januari 2020 de einddatum voor verlengde ondersteuning. Organisaties die nog (enkele) Windows 7 systemen nodig hebben – bijvoorbeeld voor het laten werken van oude software – kunnen nu de Windows 7 Extended Security Updates (verlengde veiligheidsupdates) aanschaffen. Zo werkt het.

Verlengde veiligheidsupdates
Zodra Microsoft software de einddatum voor verlengde ondersteuning heeft bereikt brengt Microsoft niet langer veiligheidsupdates, bugfixes en andere updates voor die software meer uit. Organisaties die die deze software zonder ondersteuning blijven gebruiken lopen een verhoogd veiligheids- en compliance risico. Zij kunnen zelfs niet langer voldoen aan bepaalde nationale of internationale standaarden, zoals de ISO 27001 of de AVG (Europese Privacy wetgeving).
Microsoft biedt klanten de zogenaamde ‘Verlengde Veiligheidsupdates’ (Extended Security Updates, ESU) voor die software. Klanten die deze verlengde veiligheidsupdates aanschaffen krijgen voor die software nog veiligheidsupdates. Klanten moeten de verlengde veiligheidsupdates per jaar aanschaffen en dat kan tot een maximum van drie jaar na de einddatum van de verlengde ondersteuning. Dit geeft klanten extra tijd om te werken aan modernisatie van de systemen.

Veiligheidsupdate voor het MKB
De verlengde veiligheidsupdates voor Windows 7 zijn beschikbaar via het Cloud Solution Provider (CSP) programma tegen een prijs van € 65 per besturingssysteem per jaar (voor het eerst jaar, het tweede jaar verdubbelt de prijs, het derde jaar verdrievoudigd de prijs). Binnen het CSP programma kunnen klanten al vanaf een (1) licentie afnemen en er is geen maximum.
Er is wel een addertje onder het gras. CSP partners (zoals Quexcel) mogen alleen abonnementen en licenties leveren binnen hun eigen geografische regio. Voor leveranciers gevestigd binnen de EU is deze regio de Europese Unie uitgebreid met de landen die binnen EFTA vallen. Heeft u behoefte aan Windows 7 verlengde veiligheidsupdates? Neem dan contact met ons op.

Veiligheidsupdates voor grote organisaties
Grote organisaties (meer dan 500 werkplek apparaten of meer dan 500 medewerkers) hebben een keuze. Zij kunnen ook gebruik maken van het CSP programma en licenties voor de Windows 7 ESU afnemen, per jaar voor een maximum van drie jaar.
Klanten met een actieve Enterprise Agreement (EA) of Enterprise Subscription Agreement (ESA) kunnen de verlengde veiligheidsupdates binnen hun lopende contract bestellen. Omdat zowel de EA als de ESA wereldwijd dekkende contracten zijn kunnen klanten voor al hun (wereldwijd) gevestigde kantoren bestellen onder slechts een enkele overeenkomst.

Gratis veiligheidsupdates
Klanten die hun Windows 7 omgeving migreren naar Windows Virtual Desktop (WVD) op Azure krijgen de verlengde veiligheidsupdates gratis tot en met 14 januari 2023. Het is ook mogelijk om de werkplekken te migreren naar Windows 10 binnen WVD en een Windows 7 omgeving te emuleren om zo software te kunnen blijven gebruiken die Windows 7 nodig heeft. Lees hier meer over de licenties voor Windows Virtual Desktop op Azure.

Meer informatie
Wilt u meer informatie over de verlengde veiligheidsupdates voor Windows 7 of wilt u deze bestellen voor uw organisatie? Neem dan contact op met een van onze software licenties adviseurs om u te helpen.

Aanmelden nieuwsbrief
U moet javascript aan hebben staan om dit formulier te kunnen versturen.